autor:

CulinaryRainbow

» » Cafele si ceaiuri

Cafea la ibric de alamă

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2015

Ingrediente
4 lingurițe cu cafea de calitate, 100 ml apă, 1 ibric din alamă :)

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Bună dimineața!

Cu siguranță multora dintre voi vă place să savurați cafeaua de dimineață. Mie așa-mi place, nu să o beau ca englezii. :) Îmi place cafeaua aromată, care îți revigorează simțurile. Astfel că, azi vă prezint vedeta zilei:



CAFEAUA LA IBRIC DIN ALAMĂ



Indiferent de modul în care preparați cafeaua, trebuie să știți că aceasta acționează cel mai eficient dacă este băută între orele 9:30 și 11:30 deoarece ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei doar la câteva ore de la trezire.

Explicația este legată de nivelul hormonului cortizon, care, după ce atinge apogeul între orele 8:00 și 9:00, spre sfârșitul dimineții începe ușor să scadă. În cazul în care cafeaua este băută la primele ore ale dimineții, când nivelul de cortizon este mare, cafeina va interacționa cu acest hormon, organismul dezvoltând rezistență, iar consumul de cafea devenind inutil.

Consumul cafelei între orele 8:00 și 9:00 va dezvolta toleranță la cofeină, acest lucru făcându-ne să simțim nevoia de a crește doza până la consumul de cafea pe tot parcursul zilei.

Așadar, grijă mare! Cafeaua se consumă, și ea, cu moderație și nu la orice oră!



***



O linguriță zdravănă cu cafea de calitate, o ceașcă și-un pic de apă fiartă și cafeaua e gata. Puteți adăuga o boabă de piper sau scorțișoară; poate nucșoară sau frunze de mentă. Cum vă place.

ATENȚIE! Apa nu trebuie să clocotească, deoarece va distruge toate proprietățile cafelei, iar intensitatea gustului va fi diminuată!

Când e pe punctul de-a clocoti, ibricul se ia de pe foc adăugându-se cafeaua. Se amestecă și se mai pune câteva secunde pe foc. Ideal ar fi să o lăsați să se odihnească măcar o oră. Dacă o preparați cu o seară înainte, dimineața vă veți bucura de-o cafea savuroasă și intensă.



Nu uitați să strecurați cafeaua. Zațul nu are un gust prea bun. :)



Servită din cana preferată, e incomparabilă. :) Iar cu o prăjiturică dulce-acrișoară pe lângă, dimineața e perfectă!

O zi frumoasă și productivă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cafea la ibric de alamă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cafele si ceaiuri
Ice caffe latte

Ice caffe latte

Cafeaua preparata trebuie sa fie tare si o lasam sa se racoreasca putin, cat sa nu fie fierbinte. Luam

2 voturi    0 comentarii
15 min
Cafele si ceaiuri
Cafea surprinzatoare!

Cafea surprinzatoare!

Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua si

20 voturi    9 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marga Asuras , 16 iunie 2015

    delicatese FLORESCU

  • Fara foto

    Culinary Rainbows , 10 martie 2015

    Dumitru Crăciun, există cafenele ( PRESSCO - la mine în Baia Mare ) în care se vinde numai cafea cumpărată prin bursă, cafea care provine din Guatemala, Columbia, Panama, Brazilia și alte țări cunoscute pentru producția de cafea de calitate. Găsiți și pe internet. Căutață ”delicatese Forescu” - veți găsi acolo tot ce doriți.

  • Fara foto

    Culinary Rainbows , 10 martie 2015

    Anita, există cafenele ( PRESSCO - la mine în Baia Mare ) în care se vinde numai cafea cumpărată prin bursă, cafea care provine din Guatemala, Columbia, Panama, Brazilia și alte țări cunoscute pentru producția de cafea de calitate. Găsești și pe internet. Caută ”delicatese Forescu” - vei găsi acolo tot ce dorești.

    • Fara foto

      Dumitru Craciun , 05 martie 2015

      mă întreb și eu ce cafea bună să bei la prețul de 10 lei un pachet.cred că mai bine o cumperi boabe și o râșnești acasă.

    • Fara foto

      Dumitru Craciun , 05 martie 2015

      medici nu recomandă cafeaua pe stomacul gol.

    • Fara foto

      Anita Eugen , 19 februarie 2015

      ce inseamna o cafea de calitate?puteti da un nume?am incercat multe feluri ce-i drept nu din gama celor exagerat de scumpe, dar as fi dispus sa incerc daca cineva imi recomanda ceva bun, pana atunci ma rezum la ce bea toata lumea....Tchibo sau Jacobs

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 lingurițe cu cafea de calitate
  • 100 ml apă
  • 1 ibric din alamă :)

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Cafele si ceaiuri

Smoothie cu cafea Smoothie cu cafea

In recipientul blenderului punem cafeaua, laptele, ciocolata si zaharul. Ii dam cateva pulsuri din butonul "Slow", pana ciocolata se

3 voturi    0 comentarii
15 min
Cafele si ceaiuri
Ice Choco Latte Ice Choco Latte

Rupem bucatele ciocolata, o punem intr-un bol si o topim pe baie de aburi. Amestecam ciocolata topita cu cafeaua calda, le lasam sa

2 voturi    0 comentarii
30 min
Cafele si ceaiuri
Caffe frappe