autor:

Rodica_Georgescu

» » Aluaturi si Foietaje

Biscuiti fluturasi

Autor: Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 16 februarie 2014

Ingrediente
o ceasca mai mare (sau o cana daca preferati) amidon, 2 cesti faina,, 150 gr margarina la temperatura camerei,, 1 ceasca zahar farin,, 1 plic zahar vanilat,, 1 ou,, 1 lingurita drojdie la plic ,, 1,5 lingura cacao

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

43 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-un bol margarina si apoi si celelalte ingrediente amestecandu-se. Se imparte aluatul in 2 parti egale. In prima se adauga cacaua, iar cealalta se lasa asa cum este. Se framanta bine cele 2 bile obtinute (eu am mai adaugat putina faina la bila alba sa aiba aceiasi consistenta ca cea neagra.



Se pun bilele obtinute in frigider pentru 1/2 ora. Am ascutit bine un cutit cu lama mai groasa si l-am pus in congelator (asa se taie mai usor aluatul la final). Am scos bilele din frigider si am intins 2 foi de aceeasi marime. Am pus foaia maro peste cea alba (in reteta originala este dat gresit, pentru ca prin rulare, trebuie sa fie deasupra partea alba).



Am facut un sul, am indreptat marginea cu cutitul ( marginea pe latime rezultata din unirea foilor, ele neputand sa coincida perfect). Am taiat ruloul in doua parti egale si le-am unit cu marginea spate in spate( vedeti poza). Deoarece prin manipulare, aluatul s-a mai incalzit, l-am bagat putin la congelator sa se intareasca, dar nu mult. Cu ajutorul cutitului rece din congelator, am taiat felii de aprox. 5 mm asa cum se vede in poza.



Mi-au rezultat ca in poza originala 9 fluturi. L-am luat pe fiecare si l-am strans putin la 2 treimi de la partea de sus, avand grija sa departez putin cele 2 parti, dandu-le forma de antene. Le-am asezat cu grija in tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat la cuptorul incins in prealabil la 175-180 grade timp de 35 minute (acum depinde de cuptor, eu am cuptor electri).



Se lasa pana se rumenesc (din marginea taiata am facut un cerc, pe care l-am incercat sa vad daca s-au facut). La final, eu le-am pudrat cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fluturasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placintele cu branza dulce si stafide

Placintele cu branza dulce si stafide

Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim

4 voturi    3 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea si se amesteca usor, apoi

7 voturi    5 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 51 comentarii
  • Fara foto

  • Flori_Popa

    Flori_Popa (Maestru bucatar) , 02 noiembrie 2014

    Nu cumva mai trebuie ceva lichid pentru a lega ingredientele? Nu cred ca e sfcient un ou pentru 3 cani de praf...

  • Fara foto

    Luminita Suciu , 09 iunie 2014

    cu ce se poate inlocui amidonul ....

  • Fara foto

    Zarafina Minuţ , 03 iunie 2014

    Vanesa , acela e amoniac sau bicarbonat de amoniu , nu amidon.

    • Fara foto

      Luminita Suciu , 14 mai 2014

      arata foarte bine da care nu stiu ce este amidonul chiar nu cred....bafta la toti vrem si alte retete

    • Fara foto

      Tatiana Teterea-Mindru , 13 mai 2014

      Nu te supara Vanesa, sunt si eu din R.Moldova, dar amidon la romani e cel ce foloseam noi candva la scrobit albiturile, in rusa i-i zice Krahmal. Este si din cartofi si din porumb, e un praf lunecos la pipait. Se zice ca cel de porumb e mai bun la copturi, aici in Marea Britanie unde stau acum i-l gasesc ca "Corn flour" nu stiu englezii sa faca mamaliga si nu au faina de porumb.

    • Fara foto

      Marilena Fiscan , 12 mai 2014

      Rodica Georgescu ^_^

    • Fara foto

      Marilena Fiscan , 12 mai 2014

      Rodica Georgescu Daaaaa! Pana seara nu au mai ramas

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 12 mai 2014

      Ti-au iesit superbi...Felicitari...<3

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 12 mai 2014

      Felicitari Marilena_Fiscan...ti-au iesit suuuper..Ti-au placut?

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 12 mai 2014

      felicitari Marilena_Fiscan...ti-au iesit suuuper..Ti-au placut?

    • Fara foto

      Marilena Fiscan , 12 mai 2014

      am folosit cana nu ceasca si a trebuit sa mai pun un ou!!!

    • Fara foto

      Valentina Nistor , 08 mai 2014

      Dna. Mariana Daniela , aveti dreptate! Va multumesc ca mi-ati atras atentia!

    • Fara foto

      Mariana Daniela , 08 mai 2014

      si Valentina Nistor face confuzie: bicarbonat de sodiu e una,cel de amoniu e alta si mai e praf de copt...deci sunt trei lucruri distincte

    • Fara foto

      Liliana Mihaela Luscan Guta , 07 mai 2014

      sigur, iese mult mai gustos!

    • Fara foto

      Mihaela Miha , 07 mai 2014

      Acela este amoniac nu AMIDON

    • Fara foto

      Valentina Nistor , 07 mai 2014

      Vanesa, tu faci o confuzie...pudra aia e amoniac (bicarbonat de sodiu) nu e amidon.

    • Fara foto

      Emilia Cazan , 07 mai 2014

      Daca nu locuiesti in Romania, il gasesti sub numele de corn starch in engleza.

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 07 mai 2014

      Imi pare rau, dar reteta am tradus-o din engleza de pe un Site turcesc si cantitatile erau date exact cum am scris

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 07 mai 2014

      Anca Și Bogdan Rotaru: Imi pare rau, dar reteta am trdus-o din engleza si era data exact cum am scris cantitatile....

    • Fara foto

      Anca Și Bogdan Rotaru , 07 mai 2014

      În loc de ceașcă de făină sau cești de zahăr ne-ați putea da echivalentul în grame, vă rog?

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 07 mai 2014

      Draga mea Vanesa, este imposibil sa nu se gaseasca amidon si la voi in R Moldova, nu este ce spui tu, probabil bicarbonat sau amoniac alimentar, pentru ca asa cum am scis este o faina de porumb, care asa se numeste, amidon si nu se stinge cu lamaie sau otet.Toate cele bune iti doresc...<3

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 07 mai 2014

      "Ceasca"...

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 07 mai 2014

      Corina Mihai Draga Corina am folosit exact ce scrie in reteta. Amidonul are rostul lui , nu are cosistenta fainii si biscuitii ies pufosi.

    • Fara foto

      Corina Mihai , 07 mai 2014

      Rodica Georgescu o intrebare ...te rog zi-mi si mie ... ai fol,osit amidon sau faina doar?

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 07 mai 2014

      Corina Mihai Asa era dat in reteta originala, mie mi-au iesit f buni..si 150 gr nu este mult.....altfel nu se leaga aluatul.

    • Fara foto

      Lumi Spirea , 07 mai 2014

      faina de porumb este porumb macinat, malai, amidonul este o polizaharida si se extrage din cereale sau cartofi

    • Fara foto

      Vanesa Popa , 07 mai 2014

      Revin.... Eu sunt din R . Moldova si la noi amidonul e pudra aia care se stinge cu lămâie s au cu preț ... La noi sla e amidon... Se mai zice Soda de mincate... Îmi cer scuze... Nu stie ca la Romani amidonul e faina de porumb!!! Si de ce ii ziceti amidon si nu faina de porumb...??? Serios nu înțeleg nimic

    • Fara foto

      Corina Mihai , 07 mai 2014

      drojdie ... este un regionalism taic

    • Fara foto

      Corina Mihai , 07 mai 2014

      da dar pui mai putin caci untul este gras ... in cazul de fata 100 g

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 06 mai 2014

      Nici-un Doamne fereste. Tu stii ce este amidonul? Faina de porumb...este identica fainii....incearca reteta si sa vezi ce buna iese...foarte pufos

    • Silvia_Murariu

      Silvia_Murariu (Bucatar) , 06 mai 2014

      Si frumosi si deliciosi

    • Fara foto

      Vanesa Popa , 06 mai 2014

      Cum sa pui o ciasca de amidon??? Doamne ferestre

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 06 mai 2014

      Nu stiu...reteta este tradusa din engleza si orice modificare...poate altera produsul final

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 06 mai 2014

      Nu stiu...

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 06 mai 2014

      Nu cred

    • Fara foto

      Marilena Fiscan , 06 mai 2014

      am sa fac si eu la sfarsit de saptamana!

    • Fara foto

      Mariana Muntean , 06 mai 2014

      In loc de drojdia uscata pot sa folosesc drojdie normala?

    • Fara foto

      Steluta Liliana , 06 mai 2014

      Scuze, am citit mai jos in comentarii si am vazut ce este acel taic.

    • Fara foto

      Steluta Liliana , 06 mai 2014

      Ce este acela "taic"?

    • Fara foto

      Alexandra Anghelache , 06 mai 2014

      se poate inlocui margarina cu unt?

    • Fara foto

      Adriana Carmen Raicu , 06 mai 2014

      e vorba de drojdie uscata

    • Fara foto

      Adriana Teodorescu , 06 mai 2014

      merge si fara amidon?

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 17 februarie 2014

      http://www.romania-prodotti.it/temp/images/thumbs/product-929-1.jpg

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 17 februarie 2014

      http://www.romania-prodotti.it/temp/images/thumbs/product-929-1.jpg

    • Fara foto

      Alina Stan , 17 februarie 2014

      http://www.romania-prodotti.it/temp/images/thumbs/product-929-1.jpg

    • Fara foto

      Carmen Vlad , 17 februarie 2014

      multumesc Alina, ma gandisem eu ca ar putea sa fie vreo faina sau drojdie!salut-o pe Lili :*

    • Fara foto

      Alina Stan , 17 februarie 2014

      http://www.romania-prodotti.it/temp/images/thumbs/product-929-1.jpg

    • Fara foto

      Carmen Vlad , 17 februarie 2014

      arata super si as incerca si eu sa-i fac dar nu stiu ce este "taic uscat" sau ce as putea folosi in loc.imi puteti spune?multumesc

    • Fara foto

      Florentina Dumitrescu , 17 februarie 2014

      SÎNT DELICOȘI FLUTURI ȘI ARÎTĂ FRUMOS PE PLATOU...

    • Fara foto

      Rodica Georgescu , 17 februarie 2014

      http://www.romania-prodotti.it/temp/images/thumbs/product-929-1.jpg

    • Fara foto

      Familia Ene , 17 februarie 2014

      zi de zi ne surprindeti cu ceva nou si delicios

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

43 voturi

Ingrediente

  • o ceasca mai mare (sau o cana daca preferati) amidon, 2 cesti faina,
  • 150 gr margarina la temperatura camerei,
  • 1 ceasca zahar farin,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita drojdie la plic ,
  • 1,5 lingura cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Rodica_Georgescu
Pilaf cu ciuperci si langostine

Pilaf cu ciuperci si langostine

Se taie ceapa si se pune in uleiul incins, se adauga usturoiul, se lasa sa se aureasca, se adauga

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ștrudel de mere

Ștrudel de mere

Se rad merele cu coaja cu tot si se calesc in untul amestecat cu zaharul si scortisoara. Se lasa

3 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se prepară compoziția de umplutură amestecând

18 voturi    23 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Flori_Popa (Maestru bucatar)

Nu cumva mai trebuie ceva lichid pentru a lega ingredientele? Nu cred ca e sfcient un ou pentru 3 cani de praf...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez