Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola, un deliciu ușor și rapid. Iată cum poți pregăti un aperitiv rapid din numai 3 ingrediente de bază. Te vei bucura de o textura crocantă combinată cu cremozitatea brânzei gorgonzola. Un deliciu! Pentru aceste Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola ai nevoie de doar câteva ingrediente: aluat foietaj, ceapă și brânză gorgonzola.

Ingrediente

  • Ingrediente Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola:
  • Foietaj 1 foaie
  • 200 gr brânză gorgonzola cremoasă
  • Oțet balsamic 6 lingurițe
  • Ulei de măsline 6 lingurițe
  • 2-3 cepe roșii potrivite
  • Cimbru proaspăt

Mod de preparare

Cum se prepară Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză gorgonzola:

Curăță și feliază ceapa întreagă.

Pregătește o tavă tapetata cu hârtie de copt.

Pune câte o linguriță de ulei de măsline, apoi câte o linguriță de oțet balsamic pe hârtia de copt. Adaugă sare și piper deasupra.

Așază felii de ceapă peste uleiul de măsline.

Taie aluatul în 6 porții egale. Așază câte o fâșie de aluat peste ceapă și presează ușor marginile cu ajutorul unei furculițe, apoi înțeapă ușor fiecare plăcintă.

Coace plăcintele formate în cuptorul preîncălzit la 200 grade C, timp de 15-20 minute, până se rumenesc frumos.

Scoate plăcintele din cuptor și așază deasupra fiecăreia câte o lingură de brânză gorgonzola. Garniseste plăcintele cu crenguțe de cimbru.

Servește plăcintele cu mare poftă, sunt savuroase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise