Aperitive rapide din foietaj - delicioase si usor de preparat

Sunteti in cautarea unor aperitive rapide si gustoase? Descopera reteta noastra delicioasa de aperitive din foietaj, perfecte pentru orice ocazie! Sunt ușor de preparat si pe placul tuturor.

Portii
12
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Aperitive rapide din foietaj - delicioase si usor de preparat

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 100 g cascaval
  • 70 g sunca afumata
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Reteta de aperitive rapide din foietaj o fac destul de des, mai ales in perioada sarbatorilor. Se fac usor, ingredientele se pot adapta in functie de gusturi si sunt delicioase.

De data asta am folosit cascaval, bucatele de sunca afumata, ardei gras rosu si patrunjel. Dar puteti folosi mozzarella, diverse mezeluri, masline, pesto, legume, dupa pofta si imaginatie.

Intindem bucata de aluat foietaj cu sucitorul astfel incat sa obtinem un dreptunghi de 30x40 cm.

Presaram cascavalul dat pe razatoare, sunca afumata tocata bucatele mici, ardeiul gras cubulete, patrunjelul tocat, presaram sare si, daca vreti, piper macinat. Rulam bucata de aluat ca pe rulada si o taiem in 12 bucati cat de cat egale.

Le punem in hartiute de briose (se pot pune si direct in tava de briose, fara a mai folosi hartiutele). Le asezam in tava si le coacem 20-25 de minute, la 200 de grade, in cuptorul preincalzit in prealabil.

Reteta de aperitive rapide din foietaj este gata in mai putin de o ora, cu tot cu pregatitul ingredientelor.

Sunt foarte gustoase si arata minunat pe platourile cu aperitive. Se pot manca si calde, alaturi de o salata mixta.

Va recomandam si alte retete rapide si foarte apreciate: placinta spirala cu spanac si branza, pateuri cu branza sau spirale din foietaj cu branza si chimen. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise