Chec aperitiv cu sunca, ardei si cascaval – reteta rapida, gustoasa si usor de preparat

Chec aperitiv cu sunca, ardei si cascaval, simplu si rapid de preparat, perfect pentru mese festive, pachetel sau gustari sarate. Reteta pas cu pas, ideala pentru toata familia.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Chec aperitiv cu sunca, ardei si cascaval – reteta rapida, gustoasa si usor de preparat

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 linguri de smantana
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 150 g cascaval ras
  • ½ ardei rosu
  • 10 masline fara samburi
  • 200 g sunca presata (sau salam/muschi, dupa preferinta)
  • 1 lingura boabe de porumb (optional)
  • 1 lingura morcov ras
  • rosii cherry pentru decor
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Daca iti plac aperitivele rapide si pline de culoare, acest chec cu sunca, ardei si cascaval va deveni cu siguranta unul dintre preferatele tale. Se prepara usor, arata minunat pe orice platou si este potrivit atat pentru petreceri, cat si pentru un brunch in familie. Poti sa-l combini cu alte aperitive la fel de savuroase, precum mini-tarte, rulouri aperitiv sau salate festive, astfel incat sa creezi un meniu variat si atractiv pentru orice ocazie.

Taie cubulete sunca presata si ardeiul rosu.
Feliaza maslinele.
Rade cascavalul si toaca marunt patrunjelul.

Intr-un bol mare, bate ouale cu mixerul pana devin spumoase.
Adauga uleiul si smantana si mixeaza in continuare.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Asezoneaza cu sare si piper.

In compozitia rezultata, adauga ardeiul, sunca, maslinele, cascavalul ras, morcovul si porumbul (daca folosesti).
Amesteca usor pana se omogenizeaza.
Toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Decoreaza deasupra cu felii de masline si rosii cherry.
Coace timp de aproximativ 40-45 de minute, in cuptor preincalzit la 180°C, pana devine usor rumen si trece testul cu scobitoarea.

Dupa coacere, scoate checul pe un platou si lasa-l sa se raceasca complet.
Taie felii si serveste-l alaturi de o salata asortata. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise