Rulouri aperitiv din foietaj cu spanac si cascaval

Incearca aceasta reteta delicioasa de rulouri aperitiv din foietaj cu spanac si cașcaval. Ușor de pregatit, aceste rulouri crocante si delicioase sunt perfecte pentru orice ocazie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rulouri aperitiv din foietaj cu spanac si cascaval

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de foietaj (aprox. 400g)
  • 500 g spanac proaspat (sau 250 g congelat)
  • 200 g cașcaval ras
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dacă folosești spanac proaspăt, spală-l bine și taie-l mărunt. Dacă folosești spanac congelat, dezgheață-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj și stoarce-l bine pentru a elimina excesul de apă.

Preincalzeste cuptorul la 200°C.

Incinge uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă ceapa tocata fin și călește-o ușor timp de 1 minut.

Adaugă spanacul în tigaie și gătește-l timp de aproximativ 3-4 minute, până când se înmoaie și își reduce volumul. Condimentează cu sare și piper după gust. Lasă la răcit amestecul de spanac.

Întinde foaia de foietaj , astfel incat sa obtii un dreptunghi de 30x40 cm. Presară cașcavalul ras si distribuie si spanacul racit.

Răsucește aluatul de foietaj cu grijă pentru a forma un rulou mare. Taie bucati de aproximativ 2 cm.

Așază rulourile pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.

Coace rulourile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin aurii.

Scoate rulourile din cuptor și lasă-le să se răcească pe un gratar.

Serveste-le calde sau reci, alături de o sos de roșii sau un sos de usturoi, după preferințe.

Aceste rulouri sunt un aperitiv minunat și vor fi cu siguranță apreciate la orice masă festivă sau întâlnire cu prietenii.

Mai puteti incerca si reteta de aperitive rapide in foietaj, placinta spirala cu spabac si branza sau rulouri cu spanac si telemea. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise