Rulouri aperitiv din foietaj cu spanac si cascaval

Incearca aceasta reteta delicioasa de rulouri aperitiv din foietaj cu spanac si cașcaval. Ușor de pregatit, aceste rulouri crocante si delicioase sunt perfecte pentru orice ocazie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rulouri aperitiv din foietaj cu spanac si cascaval

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de foietaj (aprox. 400g)
  • 500 g spanac proaspat (sau 250 g congelat)
  • 200 g cașcaval ras
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Dacă folosești spanac proaspăt, spală-l bine și taie-l mărunt. Dacă folosești spanac congelat, dezgheață-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj și stoarce-l bine pentru a elimina excesul de apă.

Preincalzeste cuptorul la 200°C.

Incinge uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă ceapa tocata fin și călește-o ușor timp de 1 minut.

Adaugă spanacul în tigaie și gătește-l timp de aproximativ 3-4 minute, până când se înmoaie și își reduce volumul. Condimentează cu sare și piper după gust. Lasă la răcit amestecul de spanac.

Întinde foaia de foietaj , astfel incat sa obtii un dreptunghi de 30x40 cm. Presară cașcavalul ras si distribuie si spanacul racit.

Răsucește aluatul de foietaj cu grijă pentru a forma un rulou mare. Taie bucati de aproximativ 2 cm.

Așază rulourile pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt.

Coace rulourile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin aurii.

Scoate rulourile din cuptor și lasă-le să se răcească pe un gratar.

Serveste-le calde sau reci, alături de o sos de roșii sau un sos de usturoi, după preferințe.

Aceste rulouri sunt un aperitiv minunat și vor fi cu siguranță apreciate la orice masă festivă sau întâlnire cu prietenii.

Mai puteti incerca si reteta de aperitive rapide in foietaj, placinta spirala cu spabac si branza sau rulouri cu spanac si telemea. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise