Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.
Placinte sarate cu branzaReteta de rulada de carne tocata. Rulada de carne tocata reteta simpla. Retete de rulada aperitiv. Aperitive cu carne tocata....
Rulada de carne tocataPunem oasele de vitel la fiert in apa cu sare.
Aspic de legume si oua de prepelitaCarnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare.
Drob din carne de vita in crusta de baconDe seara se spala foile de ceapa foarte bine si se pun in doua vase separate, in circa 2 l apa fiecare.
Oua vopsite in foi de ceapaPentru inceput punem la fiert ficatul curatat, in apa fara sare.
Drob de pui cu leurdaPipotele si inimile se curata bine si se spala.
Drob de pui in aluat de foietajIntr-o oala cu apa punem carnea de miel cu tot cu os, foaia de dafin si cateva boabe de piper si o fierbem cca 40 de minute.
Drob de mielCum nu am avut mai mult ficat de pui, am pus doar doi, mititei, la fiert timp de 10 minute.
Drob cu ciuperciSpalam si degresam ouale cu apa calduta, apoi le stergem cu un prosop de hartie.
Oua vopsiteFicateii ii fierbi in multa apa rece, la foc mic, inlaturand din cand in cand spuma.
Drob de pui cu smantanaSe pun la fiert maruntaiele de la miel cu apa, sare, piper, foi de dafin.
DrobSe scot ouale din frigider pentru a le aduce la temperatura camerei.
Oua in culori naturale pentru Sfintele PastiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajDe Paste, am pregatit pentru ai mei cativa morcovi din aluat foietaj.
Aperitiv morcovi pascaliPartea cea mai grea este sa transezi mielul.
Drob de miel altfelCrenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit...
Crenvursti la cuptor cu smantana si cascavalSpalam si se curatam calamarii, apoi ii taiem cubulete.
Bruschete inimioare si fluturasi cu calamari si ghimbirSe dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic.
Foietaj cu sunca si branza topitaAm pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre.
Mic dejun indragostitSe spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete.
Barcute inamorateSpeli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele.
Omleta cu dragoste...de dietaDovleceii se spala bine, se sterg si apoi se taie pe lung in cate 2 jumatati.
Dovlecei umpluti cu ciuperci si orezSe curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas.
Hamsie de mare prajitaCartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare.
Timbale de fasole si spuma de suncaSe framanta din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia si lingura de ulei de masline, un aluat elastic.
Pizza cu oua de prepelitaSe desface brocoli in bucatele mai mici, se spala si apoi se pun la fiert in apa clocotita.
Sufleu de brocoliDesfacem conopida buchetele si o dam prin robotul cu lama in forma de S.
Salata Tabouleh cu conopidaPentru aluat: se amesteca untul sau margarina cu faina.
Tarta de primavaraSe fierb cartofii in coaja, in apa cu sare.
Turtite din cartofi cu legume sotate si muschiulet de porcSe curata ceapa si se taie marunt.
Muschiulet de porc, cu umplutura de ciuperci si sos de rodieSe framanta un aluat din faina si apa calduta in care am dizolvat drojdia si sarea.
Pizza cu cascavalPreparam legumele in aspic.
Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspicIntai pregatim aluatul-eu l-am pregatit la mixer ptr ca trebuie bine framantat.
Rulouri de pita cu zacusca si branza galbenaIubesc sa gatesc pentru cei care imi sunt aproape si tin la mine.
Aperitiv cu spanac, crema de branza si somonCreierul se opareste 3 min, in apa cu putina sare si otet.
Creier paneAvocado trebuie sa fie moale ca sa-l putem desface.
Guacamole-pasta de avocadoSpalam andivele, curatam primele frunze si scobim cotorul.
Barcute de andive umplute cu salata exoticaPieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie.
Chiftele frantuzestiClatite-intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare.
Clatite cu pate si cascavalTerina de cascaval si rulada de carne sunt aperitive delicioase si aspectoase.
Terina cu legume, cascaval si sunca afumata din piept de curcanIntr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt.
Pateuri cu branza vegetalaSe framanta un aluat elastic din faina, ou, sare, amestecul de condimente si legumele deshidratate.
Traistutele lui CraciunSe fierb cartofii in apa cu sare.
Cartofi umpluti cu branza si piept de pui afumatPulpele spalate si zvantate se subtiaza cu lama unui cutit.
Rulouri din pulpe de pui cu prosciutto si patrunjel verdeCarnea o speli bine sub jet de apa rece si o tai astfel incat sa obtii o bucata subtire si suficient de mare.
Rulada de porc cu legume ( fiarta in moare)Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine.
Crema de somonSe pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb.
Balmos ca la BuzauCuratam si spalam ceapa si usturoiul, le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru 5 minute.
Ciupercute cu oua ochiuriSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise