autor:

LUBITA

» » , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Creier pane

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 februarie 2018

Ingrediente
500 g creier de porc, 2 oua, sare, piper, 1 catel de usturoi, 1 cana cu faina alba, 1 cana cu pesmet, ulei pentru prajit, 1 lingurita cu otet, PENTRU SERVIT:, cartofi, varza rosie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Creierul se opareste 3 min, in apa cu putina sare si otet, se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.

In trei boluri se pune faina, pesmetul si ouale batute cu sare, piper, usturoiul foarte bine pisat si putin cimbru.

Se trece fiecare bucata de creier prin faina, ou, pesmet, apoi se pune in vasul cu ulei, pe foc.

Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie sa-si elimine surplusul de ulei.

Pentru salata, se toaca varza fideluta, se freaca cu putina sare, apoi se amesteca cu putin ulei si otet.

Se serveste creierul pe farfurie alaturi de cartofi dupa preferinta fiecaruia, prajiti sau fierti si salata de varza rosie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Creier pane

Creier pane

Se pune creierul in apa rece ca sa iasa bine sangele si se cauta cu degetele eventualele bucatele

43 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Creier pane

Creier pane

Las creierul in apa o ora sa se curete de sange, apoi il fierb 5 minute cu sare, foaie de dafin si

13 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alexandru_Dinu

    Alexandru_Dinu (Bucatar) , 25 februarie 2018

    Cred ca-i cea mai buna reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g creier de porc
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cana cu faina alba
  • 1 cana cu pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 1 lingurita cu otet
  • PENTRU SERVIT:
  • cartofi
  • varza rosie

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Alexandru_Dinu

Alexandru_Dinu (Bucatar)

Cred ca-i cea mai buna reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

6 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

2 voturi    1 comentariu
30 min
Fripturi
Piept de pui Hawai