autor:

Anca E. Voicu

» » , , Retete de Pasti, Aperitive, Aperitive cu brinza

Aperitiv morcovi pascali

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2018

Ingrediente
200 g de aluat foietaj, 150 g brânză rasă, Frunzele de la o legătură de ceapă verde, 50 g unt, 1 linguriţă iaurt 10% grăsime sau smântână, Un praf de sare, 1 gălbenuş pentru uns, mărar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

De Paşte, am pregătit pentru ai mei câţiva morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut cu cremă de brânză.





Mod de preparare:

Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă unse cu grăsime. Se aşază într-o tavă cu foaie de copt, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu, aprox 10 minute sau până se rumenesc. Se lasă la răcit.



Pentru umplutură, se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt, se frământă un pic cu o furculiţă, se adaugă untul, iaurtul (sau smântâna) şi un praf de sare şi se amestecă.



Se umple morcovii cu crema de brânză, se înfing câteva frunzuliţe de mărar mai mare, care seamănă cu frunzele de morcovi.



Se aşază pe un platou, alături de alte aperitive, eu am folosit la decor şi câteva roşioare decupate şi ridichi.





Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: 10 min

Porţii: 12 morcovi



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/04/aperitiv-morcovi-pascali.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv morcovi pascali" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi

Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Miel cu sos de iaurt la cuptor pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Miel cu sos de iaurt la cuptor pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Mai intai facem marinata pentru carnea de miel si vom proceda in felul urmator: amestecam intr-un

0 voturi    0 comentarii
2h 35 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petrisor , 13 aprilie 2018

    Foarte buni si gustosi.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g de aluat foietaj
  • 150 g brânză rasă
  • Frunzele de la o legătură de ceapă verde
  • 50 g unt
  • 1 linguriţă iaurt 10% grăsime sau smântână
  • Un praf de sare
  • 1 gălbenuş pentru uns
  • mărar

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Petrisor

Foarte buni si gustosi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cozonac cu crema de cacao, nuca si rom