autor:

Anca E. Voicu

» » , , Retete de Pasti, Aperitive, Aperitive cu brinza

Aperitiv morcovi pascali

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 aprilie 2018

Ingrediente
200 g de aluat foietaj, 150 g brânză rasă, Frunzele de la o legătură de ceapă verde, 50 g unt, 1 linguriţă iaurt 10% grăsime sau smântână, Un praf de sare, 1 gălbenuş pentru uns, mărar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

De Paşte, am pregătit pentru ai mei câţiva morcovi din aluat foietaj pe care i-am umplut cu cremă de brânză.





Mod de preparare:

Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă unse cu grăsime. Se aşază într-o tavă cu foaie de copt, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu, aprox 10 minute sau până se rumenesc. Se lasă la răcit.



Pentru umplutură, se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt, se frământă un pic cu o furculiţă, se adaugă untul, iaurtul (sau smântâna) şi un praf de sare şi se amestecă.



Se umple morcovii cu crema de brânză, se înfing câteva frunzuliţe de mărar mai mare, care seamănă cu frunzele de morcovi.



Se aşază pe un platou, alături de alte aperitive, eu am folosit la decor şi câteva roşioare decupate şi ridichi.





Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: 10 min

Porţii: 12 morcovi



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/04/aperitiv-morcovi-pascali.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv morcovi pascali" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Aneta , 31 iulie 2019

    Intersanta idee, dar buna si gustoasa.

  • Petrisor , 13 aprilie 2018

    Foarte buni si gustosi.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 g de aluat foietaj
  • 150 g brânză rasă
  • Frunzele de la o legătură de ceapă verde
  • 50 g unt
  • 1 linguriţă iaurt 10% grăsime sau smântână
  • Un praf de sare
  • 1 gălbenuş pentru uns
  • mărar

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Aneta

Intersanta idee, dar buna si gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Friptura de miel