autor:

anuta

» » , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Barcute inamorate

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 februarie 2018

Ingrediente
2 vinete potrivit de mari, o mana de arpagic rosu, un ardei rosu, cateva rosioare chery, 200 g afumatura (eu am avut un muschiulet bun), ulei de masline, sare, 1 lingurita de legume deshidratate fara sare, 1 lingurita de amestec de condimente uscate (oregano, busuioc, cimbrisor, maghiran, piper, dafin), o mana buna de spanac baby (sau mijlocul fraged de la spanacul buchet), jumatate de cescuta de orez cu bob rotund.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala, se sterg si apoi li se indeparteaza cotoarele la vinete, apoi se taie pe lung,in 2 jumatati egale. Se indepartea miezul cu samburi, ajutandu-ne de o lingurita, fara a ajunge in capete. Se sareaza si se asaza una langa alta in tava tapetata cu hartie de copt (tava de 22/27 cm) si le dam 20 de minute in cuptor sa se coaca.

Intre timp pregatim umplutura astfel: curatam arpagicul de foi, ardeiul spalat si 2-3 rosioare, le taiem cubulete, afumatura la fel, cubulete.

Incingem un strop de ulei de masline si punem totul, amestecand continuu pana ce legumele se inmoaie si capata culoarea sticloasa. Adaugam si orezul, potrivim de sare, condimentam si adaugam legumele deshidratate, adaugam o ceasca de apa si acoperim sa fiarba totul inabusit, la foc mic.

Se opareste baby spanacul si cand orezul este aproape moale, il adaugam si pe el. Stingem focul si lasam tigaia acoperita etans, macar 5 minute.

Se scot jumatatile de vinete din cuptor, si cu ajutorul unui prosop de bucatarie, tragem sucul lasat. Se umple fiecare jumatate cu umplutura din tigaie si decoram cu rondele de ceapa rosie, jumatati de rosii chery si rondele de ardei, stropim deasuupra cu un strop de ulei de masline si mai dam 15 minute la cuptor.

Acest preparat este senzational de aromat de la arpagicul rosu, aromatizand toata compozitia si dand o savoare aparte. Absolut delicios!

Daca dorim un preparat de post, renuntam la afumatura!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute inamorate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii

Piept de pui la gratar cu ciuperci si rosii

Spalam ciupercile si le taiem felii. Curatam usturoiul si-l tocam. Incingem o lingura de ulei intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu ochiuri

Spanac cu ochiuri

Spanacul se alege, se spala foarte bine in mai multe ape si se pune la fiert ibtr-un litru de apa

56 voturi    12 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete potrivit de mari
  • o mana de arpagic rosu
  • un ardei rosu
  • cateva rosioare chery
  • 200 g afumatura (eu am avut un muschiulet bun)
  • ulei de masline
  • sare
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 lingurita de amestec de condimente uscate (oregano
  • busuioc
  • cimbrisor
  • maghiran
  • piper
  • dafin)
  • o mana buna de spanac baby (sau mijlocul fraged de la spanacul buchet)
  • jumatate de cescuta de orez cu bob rotund.

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de legume cu perisoare Ciorba de legume cu perisoare

Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii,patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Legume la cuptor (de post)