autor:

anuta

» » , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Ingrediente
Un muschiulet subtire de porc (iepure), 300 g amestec de legume congelat (dupa preferinta), un plic de gelatina, ulei de masline, suc de la o jumatate de lamaie, sare, o lingurita de amestec uscat de condimente, o lingurita de legume deshidratate fara sare, 2 linguri de fulgi de mei, 1 galbenus de ou, 2 morcovi tineri, 2 ardei kapia, prajiti, curatati si taiati marunt, 3 linguri de cascaval ras, 2 catei de usturoi, 2 foi de dafin, cateva masline Kalamata

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Preparam legumele in aspic, astfel, in apa clocotita cu sare fierbem legumele congelate 10 minute, apoi le strecuram si le trecem sub jet de apa rece. Se scurg bine, apoi se da cu un praf de sare, se adauga sucul de lamaie, ulei de masline, cateva rondele de masline. Se impart legumele astfel pregatite in forme din silicon pentru briose sau savarine, se imparte si zeama lasata proportional.

Se hidrateaza gelatina in 250 ml apa rece si apoi se topeste la bain marie. Se toarna peste legumele din forme si se da la rece cel putin 2 ore, de preferat de seara pana dimineata.

Muschiuletul spalat si sters se taie in 4 bucati care apoi se subtiaza intr-o singura bucata cu lama unui cutit care apoi se intind cu un ciocan de snitele acoperite cu o folie de pastic. Se sareaza, se condimenteaza si apoi se presara cascaval ras, ardeiul prajit si feliat si la capat se puna cate o jumatate de morcov fiert in apa cu sare, se ruleaza strans, se prind capetele cu scobitori de bambus, se ung cu galbenus de ou, se trec prin fulgi de mei, se presara legumele deshidratate, condimentele uscate si se asaza in tava mai inalta, unul langa altul. Se toarna si un pahar de apa (fara sa acoperim crusta), sare, legumele deshidratate ramase, cateii de usturoi feliati, condimentele si acoperim cu o folie de aluminu. Se da 30 de minute la cuptorul incins inante, apoi se desface folia si mai lasam sa se rumeneasca frumos. Se servesc taiate in felii de 1 cm grosime prinse deasupra legumelor (scoase din forma)in aspic.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de porc in mantie aromata cu legume in aspic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu feta si nuci

Dovlecei umpluti cu feta si nuci

Curatam dovleceii si ii taiem in 2 pe lungime. Asezam dovleceii intr-o tava acoperita cu hartie de

17 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
tocanita de ciuperci cu mamaliguta

tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Ciupercile uscate se pun la fiert in apa cu o ceapa si sare, se fierb 50 minute, se clatesc, se taie

5 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Un muschiulet subtire de porc (iepure)
  • 300 g amestec de legume congelat (dupa preferinta)
  • un plic de gelatina
  • ulei de masline
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • o lingurita de amestec uscat de condimente
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 2 linguri de fulgi de mei
  • 1 galbenus de ou
  • 2 morcovi tineri
  • 2 ardei kapia
  • prajiti
  • curatati si taiati marunt
  • 3 linguri de cascaval ras
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • cateva masline Kalamata

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Spanac