Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2018

Ingrediente
Pentru aluat:, 260 g făină, 50 g unt sau margarină, 1 linguriţă praf de copt, 1 jumătate de linguriţă sare, 1 ou, 2 linguri borş, 1 lingură smântână, , Pentru umplutură:, 200 g brânză de vacă, 2 ouă, Câteva frunze de ceapă verde, Câteva fire de mărar, Sare după gust, 10 felii piept de porc afumat, Câteva roşii, , În plus:, 1 ou, 2 linguri smântână, 100 ml lapte, 100 g caşcaval ras

Dificultate: Medie Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare



Pentru aluat: se amestecă untul sau margarina cu făina, fărâmiţând cu degetele. Se adaugă sare, praful de copt, borşul, smântâna şi oul şi se amestecă bine, apoi se răstoarnă pe masa de lucru presărată cu făină şi se frământă uşor pentru a obţine un aluat consistent, dar pufos. Se întinde aluatul în foaie subţirică, se rulează apoi pe sucitor şi se transferă într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se crestează din loc în loc (pentru a ieşi aburul şi a nu se deforma la copt) şi se precoace, la foc mediu, 5 minute.

Pentru umplutură: se amestecă brânza rasă cu frunzele de ceapă verde şi mărarul tocate mărunt, ouăle şi sare după gust. Se spală şi se decojesc roşiile, iar feliile de piept de porc se taie în fâşii subţiri.

Se scoate tava şi se toarnă umplutura de brânză. Se decorează cu feliile de piept de porc, se aşază printre ele şi roşioarele.

Pentru sosul de deasupra: se amestecă într-un castron oul cu smântâna şi laptele, se toarnă peste tartă.

Se presară caşcavalul ras şi se mai dă la cuptor, tot la foc mediu, până se rumeneşte.



Timp de pregătire: aprox 10min

Timp de coacere: aprox 30min

Porţii: 8



Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/tarta-de-primavara.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

Se spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja. Se taie in felii,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

13 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stela , 21 martie 2018

    Arata nemaipomenit de frumos,este tare buna.

  • Fara foto

    Sorina , 21 februarie 2018

    Buna si gustoasa.

  • Fara foto

    Sonia , 19 februarie 2018

    Foarte buna aceasta minunata tarta de primavara,este atat de gustoasa ca se maninca foarte repede.

Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 260 g făină
  • 50 g unt sau margarină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 jumătate de linguriţă sare
  • 1 ou
  • 2 linguri borş
  • 1 lingură smântână
  • Pentru umplutură:
  • 200 g brânză de vacă
  • 2 ouă
  • Câteva frunze de ceapă verde
  • Câteva fire de mărar
  • Sare după gust
  • 10 felii piept de porc afumat
  • Câteva roşii
  • În plus:
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 100 ml lapte
  • 100 g caşcaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Stela

Arata nemaipomenit de frumos,este tare buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

5 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Parjolute moldovenesti in sos, cu garnitura de piure de cartofi