Se pune intr-un vas carnea tocata, buretii tocati, ceapa tocata, usturoiul tocat, (date toate prin masina de tocat carne sau...
Cozonac aperitiv la slow cooker Crock-PotFeliile de carne le batem ca pentru snitele, apoi le condimentam cu sare si piper.
Muschi de porc sibianIntr-o seara m-am trezit ca eram eu responsabila cu pregatitul cinei si treabuia sa fac ceva usor.
Tarta cu doar 3 ouaPentru mini tarte se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura si adaugam ingredientele.
Minitarte cu spuma de mazareAm portionat pieptul de curcan, astfel incat sa obtin o bucata subtire si lată pentru a putea fi rulata.
Rulada de curcan cu legumeSe fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei.
Cuibulete de fidea delicioase si aromateIn mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana.
Mamaliga in straturi sau Taci si inghiteBostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie.
Crochete coapte de bostanMai intai diluam iaurtul natural cu putin lapte proaspat, apoi turnam treptat si restul de lapte, omogenizand amestecul.
Iaurt natural din lapte de vaca preparat la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiunePregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.
Tarta cu legumele toamneiDin toate ciupercile le alegem pe cele mai frumoase si taiem din ele, pe lung.
Snack de toamnaImam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient...
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildiPentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja.
Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuriSe prepara blatul tartei din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic.
Tarta aromata cu faina de porumb si chipsuri de porumbIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarellaMai intai fierbem pieptul de pui in apa cu putina sare, apoi il maruntim in robot.
Briose aperitiv cu orez, carne si legumeAm copt dovleacul mai devreme, simplu de tot: l-am spalat, l-am taiat felii subtiri, l-am uns cu putin ulei de masline.
Salata de toamna cu dovleac coptSe curata ciupercutele de pielita si se indeparteaza piciorusele, se sareaza si se stropesc cu ulei de masline.
Ciuperci umplute cu carne de curcan si linte8 ciuperci mari se curata, se indeparteaza piciorusul, apoi se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si se dau la...
Ciuperci umplute cu spanac si linteSe framanta un aluat din ingredientele de mai sus, margarina fiind moale, la temperatura camerei.
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciuperci si baby spanacSe taie capetele subtiri ale muschiuletului, apoi acoperit de o punga mica de celofan.
Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodieSe spala si se sterg bine dovleceii, apoi se taie capetele si se feliaza pe lung.
Rulouri picante din dovlecei, cu guleras jambonat, umplute cu legumeGalbenusurile frecate un pic cu uleiul si sarea se amesteca cu piureul de spanac bine scurs.
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosuReteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna.
Salata de fasole rosii cu legumePrazul curatat si taiat rondele, se caleste usor cu ulei de masline si putina apa.
Guguluf aperitiv din dovleacSpalam cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie acoperiti.
Cartofi la cuptor cu gogosari si bacon afumatRulouri aperitiv cu legume la grill si branza – o reteta delicioasa, sanatoasa si usor de preparat. Perfecte pentru orice...
Rulouri aperitiv cu legume la grill si branza. Reteta delicioasa, sanatoasa si usor de preparatDesfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs.
Pasta de ton cu gogosari coptiDrojdia impreuna cu zaharul o dizolvam in putin lapte caldut si o lasam 10 minute acoperita.
Tarta cu ceapaSe desface carnea de porc cu un cutit pentru a-i mari suprafata de lucru.
Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperciIntr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai...
Taci si inghiteSe coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul.
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSpalati gogosarii si coaceti-i pe tabla sau gratar.
Gogosari copti cu smantana la cuptorSe amesteca smantana cu ouale batute.
Budinca pain perdu cu branza –budinca brutaruluiSe frig in tigaia nonaderenta, fasiile de pastrama pana devin crocante.
Salata aperitiv cu trufe de branzaVanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire.
Rulouri de vinete paneAluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete.
Pateuri cu branza sarata si vanataCoaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs.
Zacusca de vineteArdeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz.
Zacusca cu fasoleSe incinge uleiul intr-o tigaie.
Oua ochiuri in paine toastSe capitoneaza tava de tarta cu aluat, in interior se pune tonul bine scurs si facut bucatele.
Tarta cu ton si rosiiTaiem vanata felii rotunde, le saram si le punem la scurs.
Turnulete de pui, vinete si dovleceiDovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime.
Dovlecei pane cu branza de vaciVanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie.
Vinete pane in crusta crocantaIntr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita.
Tapas cu jambonIntr-un bol amestecam branza de vaci cu telemeaua data prin razatoare, untul moale la temperatura camerei.
Mini ardei umpluti cu branzaSe spala si se cresteaza cartofii in felii, cat se poate de subtiri.
Cartofi acordeonSe spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie.
Salsa cu capsune si crevetiIntr-adevar acest chec este un aperitiv gustos, avand in compozitie o multime de ingrediente care-i dau o aroma deosebit de...
Chec aperitiv multicolorSe spala dovleceii, se taie in jumatati pe verticala, se scobesc si se scoate mijlocul cu ajutorul unei linguri.
Dovlecei la cuptor cu carnati de casa
Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise