Autor: Ancuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Ingrediente
Aluat:, 250 g faina, 50 g unt, 12 g drojdie proaspata, 1 lingurita rasa de sare, 1 lingurita rasa de zahar, 150 ml lapte caldut, cimbru uscat (optional), Umplutura:, 500 g ceapa, 50 g unt, 1 lingura faina, 2 oua, 100 ml smantana pentru frisca (neandulcita), sare si piper, chimen, 75 g carnati afumati sau kaiser

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Drojdia impreuna cu zaharul o dizolvam in putin lapte caldut si o lasam 10 minute acoperita.

Intr-un castron cernem faina si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia activata.

Pe margini adaugam sarea si cimbrul, avand grija ca sarea sa nu intre in contact cu drojdia. Adaugam si restul de lapte caldut si incepem sa framantam. Adaugam apoi untul topit, dar nu fierbinte. Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini.

Acoperim castronul si il lasam la loc cald, pana cand isi dubleaza volumul (~1 ora).

Intre timp pregatim umplutura. Calim ceapa in untul topit pana devine sticloasa, amestecand continuu. Dam de pe foc si adaugam lingura de faina, amestecam bine, apoi lasam la racit pana cand creste aluatul.

Dupa ce a crescut aluatul, adaugam ouale batute si smantana lichida in umplutura. Condimentam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza.

Aluatul dospit il intindem in tava unsa cu unt ridicandu-l putin si pe marginea tavii. Eu am folosit o tava cu diametrul de 28 cm.

Punem umplutura peste aluat si nivelam.

Carnatul il taiem bucatele si il punem peste umplutura apoi presaram chimen si cateva bucatele mici de unt. Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 30-40 de minute, pana cand marginile se rumenesc frumos.

Se poate servi calda sau rece, alaturi de un pahar de vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu branza, ceapa verde si nuci

Tarta cu branza, ceapa verde si nuci

Pentru aluat: aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 50 g unt
  • 12 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 150 ml lapte caldut
  • cimbru uscat (optional)
  • Umplutura:
  • 500 g ceapa
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 2 oua
  • 100 ml smantana pentru frisca (neandulcita)
  • sare si piper
  • chimen
  • 75 g carnati afumati sau kaiser

Raporteaza reteta

Retete
de Ancuta
Guguluf cu afine si iaurt

Guguluf cu afine si iaurt

Mixam untul moale cu zaharul iar apoi adaugam extractul de vanilie si ouale si mixam pana cand se

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Furnicuta

Prajitura Furnicuta

Pentru foaia cu nuca mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana

16 voturi    2 comentarii
3h
Prajituri
Salata de muraturi

Salata de muraturi

Spalam legumele si frunzele de telina. Morcovii ii curatam, iar apoi ii taiem rondele cat mai subtiri.

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza noua cu ceapa verde la cuptor Varza noua cu ceapa verde la cuptor

Varza o tocam marunt si apoi o frecam cu sare grunjoasa. Curatam ceapa o spalam si o taiem marunt. Asezam tava pe foc punem uleiul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete la cuptor Vinete la cuptor

Se taie felii, vinetele, patlagelele rosii, patlagelele verzi si gogosarii. Se stropeste vasul cu ulei de masline si se asaza in vas,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez basmatic