Spalam cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie acoperiti.
Spălăm cartofii și îi punem la fiert cu coajă cu tot, în apă cât să fie acoperiți.
Îi lăsăm să fiarbă până când se pătrund bine, apoi scurgem apa, îi trecem prin jet de apă rece, îi curățăm și îi tăiem în sferturi.
Îi așezăm într-o formă termorezistentă unsă cu unt, presărăm puțină sare peste ei și busuioc uscat și mărunțit.
Cât timp fierb cartofii preparăm și sosul.
Curățăm ceapa, o spălăm și o tocăm julien,
Baconul îl tăiem tot julien.
Punem uleiul la încins și înăbușim în el baconul și ceapa.
Spun înăbușim pentru că acoperim vasul și lăsăm ingredientele să se înăbușe la foc mediu.
Când ceapa devine translucidă și baconul este bine preparat, adăugăm ketchupul și un praf de cimbru.
Mai lăsăm vasul 10 minute pe foc, apoi adăugăm usturoiul curațat și trecut prin presă.
Întindem acest sos peste cartofi și dăm vasul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
La final adăugăm bucățile de gogoșar, tăiate julien și pătrunjelul verde tocat mărunt.
Este o nebunie această rețetă de mâncare țărănească de cartofi cu bacon și gogoșari murați, cu gust dulceag și ușor picant, iar gogoșarul amestecat printre cartofi, îi conferă un deliciu aparte.
Să vă fie de folos!
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii