Cartofi la cuptor cu gogosari si bacon afumat

Spalam cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie acoperiti.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cartofi la cuptor cu gogosari si bacon afumat

Ingrediente

  • 1 kg cartofi roșii
  • 500 gr bacon
  • 2 cepe galbene
  • 2 cepe roșii
  • 1 căpățână usturoi
  • 5-6 bucăți gogoșari murați
  • 200 gr ketchup
  • 100 ml ulei
  • 25 gr unt
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • 1/2 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Spălăm cartofii și îi punem la fiert cu coajă cu tot, în apă cât să fie acoperiți.

Îi lăsăm să fiarbă până când se pătrund bine, apoi scurgem apa, îi trecem prin jet de apă rece, îi curățăm și îi tăiem în sferturi.

Îi așezăm într-o formă termorezistentă unsă cu unt, presărăm puțină sare peste ei și busuioc uscat și mărunțit.

Cât timp fierb cartofii preparăm și sosul.

Curățăm ceapa, o spălăm și o tocăm julien,

Baconul îl tăiem tot julien.

Punem uleiul la încins și înăbușim în el baconul și ceapa.

Spun înăbușim pentru că acoperim vasul și lăsăm ingredientele să se înăbușe la foc mediu.

Când ceapa devine translucidă și baconul este bine preparat, adăugăm ketchupul și un praf de cimbru.

Mai lăsăm vasul 10 minute pe foc, apoi adăugăm usturoiul curațat și trecut prin presă.

Întindem acest sos peste cartofi și dăm vasul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.

La final adăugăm bucățile de gogoșar, tăiate julien și pătrunjelul verde tocat mărunt.

Este o nebunie această rețetă de mâncare țărănească de cartofi cu bacon și gogoșari murați, cu gust dulceag și ușor picant, iar gogoșarul amestecat printre cartofi, îi conferă un deliciu aparte.

Să vă fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise