Ciuperci umplute cu spanac si linte

8 ciuperci mari se curata, se indeparteaza piciorusul, apoi se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si se dau la cuptor cca 30 minute.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Ciuperci umplute cu spanac si linte

Ingrediente

  • 10 ciuperci cu palarie mare
  • 200 g piure de spanac
  • 3-4 linguri de linte rosie
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 ardei rosu
  • ulei de masline
  • sare
  • amestec uscat de condimente
  • 4-5 rosii cherri
  • cateva fire de marar verde
  • o lingura de parmezan ras

Mod de preparare

8 ciuperci mari se curata, se indeparteaza piciorusul, apoi se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si se dau la cuptor cca 30 minute.

Intre timp dam in cateva clocote lintea, cu un praf de sare, apoi o scurgem bine.

Ceapa se taie marunt si se caleste intr-un strop de ulei impreuna cu ardeiul taiat cubulete, pana se inmoaie. Se adauga si piureul de spanac, bine scurs, se amesteca bine, apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se da de pe foc si se presara deasupra marar verde tocat fin.

Separat calim intr-un strop de ulei ciupurcile si piciorusele ramase, curatate si maruntite. Cand incep sa se caleasca, se adauga lintea scursa, se sareaza si condimenteaza dupa gust si se da de pe foc.

Se scot ciupercile din cuptor si cu ajutorul unui servetel se absoarbe sucul lasat de ele, apoi se umple fiecare palariuta cu cate o lingura de spanac, deasupra se pune cate o lingurita de linte cu ciuperci, se presara si un pic de parmezan, se decoreaza cu cate jumatate de rosie cherry si se da 15 minute la cuptor! Se servesc dupa ce s-au racit un pic, ca aperitiv.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise