autor:

anuta

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciuperci umplute cu spanac si linte

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2018

Ingrediente
10 ciuperci cu palarie mare, 200 g piure de spanac, 3-4 linguri de linte rosie , 1 ceapa mai mica, 1 ardei rosu, ulei de masline, sare, amestec uscat de condimente, 4-5 rosii cherri, cateva fire de marar verde, o lingura de parmezan ras

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

8 ciuperci mari se curata, se indeparteaza piciorusul, apoi se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si se dau la cuptor cca 30 minute.

Intre timp dam in cateva clocote lintea, cu un praf de sare, apoi o scurgem bine.

Ceapa se taie marunt si se caleste intr-un strop de ulei impreuna cu ardeiul taiat cubulete, pana se inmoaie. Se adauga si piureul de spanac, bine scurs, se amesteca bine, apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se da de pe foc si se presara deasupra marar verde tocat fin.

Separat calim intr-un strop de ulei ciupurcile si piciorusele ramase, curatate si maruntite. Cand incep sa se caleasca, se adauga lintea scursa, se sareaza si condimenteaza dupa gust si se da de pe foc.

Se scot ciupercile din cuptor si cu ajutorul unui servetel se absoarbe sucul lasat de ele, apoi se umple fiecare palariuta cu cate o lingura de spanac, deasupra se pune cate o lingurita de linte cu ciuperci, se presara si un pic de parmezan, se decoreaza cu cate jumatate de rosie cherry si se da 15 minute la cuptor! Se servesc dupa ce s-au racit un pic, ca aperitiv.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu spanac si linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi cu masline

Mancare de cartofi cu masline

Curatam si spalam cartofii. Curatam si spalam si restul de legume, ardeii, ceapa, morcovul, telina

4 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu carne de pui

Tocanita cu carne de pui

Astazi fiind in pana de inspiratie m-am gandit sa combin cumva ingredientele de care dispuneam in

8 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 10 ciuperci cu palarie mare
  • 200 g piure de spanac
  • 3-4 linguri de linte rosie 
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 ardei rosu
  • ulei de masline
  • sare
  • amestec uscat de condimente
  • 4-5 rosii cherri
  • cateva fire de marar verde
  • o lingura de parmezan ras

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
MANCARICA DE ARDEI COPTI CU SUC DE ROSII