Ciuperci umplute cu spanac si linte

8 ciuperci mari se curata, se indeparteaza piciorusul, apoi se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si se dau la cuptor cca 30 minute.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Ciuperci umplute cu spanac si linte

Ingrediente

  • 10 ciuperci cu palarie mare
  • 200 g piure de spanac
  • 3-4 linguri de linte rosie
  • 1 ceapa mai mica
  • 1 ardei rosu
  • ulei de masline
  • sare
  • amestec uscat de condimente
  • 4-5 rosii cherri
  • cateva fire de marar verde
  • o lingura de parmezan ras

Mod de preparare

8 ciuperci mari se curata, se indeparteaza piciorusul, apoi se stropesc cu ulei de masline si un praf de sare si se dau la cuptor cca 30 minute.

Intre timp dam in cateva clocote lintea, cu un praf de sare, apoi o scurgem bine.

Ceapa se taie marunt si se caleste intr-un strop de ulei impreuna cu ardeiul taiat cubulete, pana se inmoaie. Se adauga si piureul de spanac, bine scurs, se amesteca bine, apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se da de pe foc si se presara deasupra marar verde tocat fin.

Separat calim intr-un strop de ulei ciupurcile si piciorusele ramase, curatate si maruntite. Cand incep sa se caleasca, se adauga lintea scursa, se sareaza si condimenteaza dupa gust si se da de pe foc.

Se scot ciupercile din cuptor si cu ajutorul unui servetel se absoarbe sucul lasat de ele, apoi se umple fiecare palariuta cu cate o lingura de spanac, deasupra se pune cate o lingurita de linte cu ciuperci, se presara si un pic de parmezan, se decoreaza cu cate jumatate de rosie cherry si se da 15 minute la cuptor! Se servesc dupa ce s-au racit un pic, ca aperitiv.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor