Ingrediente
blat tarta:, 175 g faina alba, 100 g faina de porumb (malai grisat), 100 g unt (margarina) , 1 ou, sare, 1 lingurita de amestec ierburi de Provence, , umplutura:, o ceapa mica, rosie, ulei de masline, 2 morcovi, 3 felii mai groase de dovleac placintar, sare, piper, o lingurita varfuita de ierburi de Provence, 3-4 felii de jambon, o lingura de smantana, decor:, chipsuri din malai, cateva rondele de morcov si cubulete de dovleac, rumenite, cateva cubulete de branza veche de oaie
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
0 voturi
Mod de preparare
Se curata ceapa si se taie marunt, se curata morcovii si dovleacul de coaja si se opresc cateva rondele de morcov si cubulete de dovleac, jambonul feliat se taie in patratele mici, restul de morcov si dovleac se dau prin razatoarea mica.
Se incinge un pic de ulei de masline, se rumeneste jambonul, se scoate pe o farfurie. Cubuletele de dovleac si rondelele de morcov se rumenesc si ele in uleiul incins ramas si la fel se scot pe farfurie.
In uleiul ramas se caleste la foc iute ceapa taiata marunt impreuna cu dovleacul si morcovul ras, apoi se inabusa cu un pic de apa, potrivim gustul de sare si piper si mai lasam cca 20 minute. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca un pic. Punem in cana de blender si blenduim pana obtinem un pire delicat. Se bate oul cu smantana, apoi se amesteca bine cu piureul racorit, se toarna peste blat, deasupra se presara jambonul, cubuletele si rondelele rumenite, se scutura un pic forma sa iasa toate bulele de aer si se da la cuptor 15-20 minute, apoi se scoate si se decoreaza toata marginea cu chipsuri de malai si se mai lasa inaca 5 minute.
Se decoreaza cu cubulete de branza veche de oaie, cubulete si rondele prajite si se serveste dupa ce s-a mai racit un pic.
Este senzational de buna, aromata si foarte delicata.