Tarta aromata cu faina de porumb si chipsuri de porumb

Se prepara blatul tartei din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tarta aromata cu faina de porumb si chipsuri de porumb

Ingrediente

  • blat tarta:
  • 175 g faina alba
  • 100 g faina de porumb (malai grisat)
  • 100 g unt (margarina)
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingurita de amestec ierburi de Provence
  • umplutura:
  • o ceapa mica, rosie
  • ulei de masline
  • 2 morcovi
  • 3 felii mai groase de dovleac placintar
  • sare
  • piper
  • o lingurita varfuita de ierburi de Provence
  • 3-4 felii de jambon
  • o lingura de smantana
  • decor:
  • chipsuri din malai
  • cateva rondele de morcov si cubulete de dovleac, rumenite
  • cateva cubulete de branza veche de oaie

Mod de preparare

Se prepara blatul tartei din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosim, cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decat cel al formei in care o coacem si o dam 15 minute la congelator sau 30 minute, la frigider.

Se curata ceapa si se taie marunt, se curata morcovii si dovleacul de coaja si se opresc cateva rondele de morcov si cubulete de dovleac, jambonul feliat se taie in patratele mici, restul de morcov si dovleac se dau prin razatoarea mica.

Se incinge un pic de ulei de masline, se rumeneste jambonul, se scoate pe o farfurie. Cubuletele de dovleac si rondelele de morcov se rumenesc si ele in uleiul incins ramas si la fel se scot pe farfurie.

In uleiul ramas se caleste la foc iute ceapa taiata marunt impreuna cu dovleacul si morcovul ras, apoi se inabusa cu un pic de apa, potrivim gustul de sare si piper si mai lasam cca 20 minute. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca un pic. Punem in cana de blender si blenduim pana obtinem un pire delicat. Se bate oul cu smantana, apoi se amesteca bine cu piureul racorit, se toarna peste blat, deasupra se presara jambonul, cubuletele si rondelele rumenite, se scutura un pic forma sa iasa toate bulele de aer si se da la cuptor 15-20 minute, apoi se scoate si se decoreaza toata marginea cu chipsuri de malai si se mai lasa inaca 5 minute.

Se decoreaza cu cubulete de branza veche de oaie, cubulete si rondele prajite si se serveste dupa ce s-a mai racit un pic.

Este senzational de buna, aromata si foarte delicata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise