Se prepara blatul tartei din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic.
Se prepara blatul tartei din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosim, cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decat cel al formei in care o coacem si o dam 15 minute la congelator sau 30 minute, la frigider.
Se curata ceapa si se taie marunt, se curata morcovii si dovleacul de coaja si se opresc cateva rondele de morcov si cubulete de dovleac, jambonul feliat se taie in patratele mici, restul de morcov si dovleac se dau prin razatoarea mica.
Se incinge un pic de ulei de masline, se rumeneste jambonul, se scoate pe o farfurie. Cubuletele de dovleac si rondelele de morcov se rumenesc si ele in uleiul incins ramas si la fel se scot pe farfurie.
In uleiul ramas se caleste la foc iute ceapa taiata marunt impreuna cu dovleacul si morcovul ras, apoi se inabusa cu un pic de apa, potrivim gustul de sare si piper si mai lasam cca 20 minute. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca un pic. Punem in cana de blender si blenduim pana obtinem un pire delicat. Se bate oul cu smantana, apoi se amesteca bine cu piureul racorit, se toarna peste blat, deasupra se presara jambonul, cubuletele si rondelele rumenite, se scutura un pic forma sa iasa toate bulele de aer si se da la cuptor 15-20 minute, apoi se scoate si se decoreaza toata marginea cu chipsuri de malai si se mai lasa inaca 5 minute.
Se decoreaza cu cubulete de branza veche de oaie, cubulete si rondele prajite si se serveste dupa ce s-a mai racit un pic.
Este senzational de buna, aromata si foarte delicata.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii