Partea cea mai grea este sa transezi mielul.
Partea cea mai grea este să transezi mielul și să reușești să ridici carnea de pe coaste fără să o rupi.
Între timp se pun la fiert măruntaiele de miel. Se toacă mărunt, se adaugă verdeturile tocate mărunt.
Se asezonează de sare. piper și se amestecă bine cu ouăle crude.
Se începe procedeul de umplere (Ideal ar fi să nu fiți singuri la acest pas! Adică se umpli mielul, să faci și poze……..)
Se pune un strat de umplutura, unul de ouă fierte apoi umplutura până se umple mielul.
Să nu fie prea umplut, fiindcă se mai umflă și apoi riscați să crape.
Se coase deschizătura, apoi se presară sare iodată, piper proaspăt măcinat și rozmarin.
Se asezonează și cu câteva feliuțe de slănină, să nu se ardă prea tare coastele. Se pune în cuptorul preîncălzit cca. 10 minute la foc iute că să se rumenească, apoi se stinge totul cu vin și se lasă cca. 2 ore jumătate la foc mic că să se pătrundă bine, acoperit. Din când în când se mai umezește cu zeamă din tavă.
O tușă finală a fost ungerea cu un pic de muștar dijon. Se mai lasă cca. 10 minute până se topește muștarul.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii