Ingrediente
9 rosii prunisoara, 3-4 fire ceapa verde sau 1 ceapa rosie, 1 ardei capia, 1 ardei iute rosu, 300 gr capsune proaspete, 1 cutie mica de porumb dulce, Patrunjel si coriandru proaspat, Sare roz si piper proaspat rasnit dupa gust, Sucul de la 1 lamaie mica, 3-4 linguri ulei de masline extravirgin(eu am folosit ulei de dovleac), 300 gr creveti, In plus pt prajit crevetii:, 1 lingura ulei de masline extravirgin, 1 cub mic de unt, 1 fir de cimbru sau tarhon proaspat, 2 graunti de usturoi, 1 praf de sare roz, Felii de lamiae
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
1 vot
Mod de preparare
Capsunele le-am spalat, le-am indepartat coditele si le-am taiat in jumatati pe cele mai mici si in sferturi pe cele mai mari. Am presarat putina sare roz, le-am amestecat usor si le-am lasat deoparte pentru 5 minute.
Crevetii au fost pusi cu o ora inainte intr-o strecuratoare. I-am clatit cu putina apa rece, apoi i-am tamponat cu prosoapte de hartie. Intr-o tigaie am pus putin ulei si unt. Cand s-au incins, am adaugat cateii de usturoi curatati si crenguta de tarhon. Am lasat pe foc mic 1 minut. Am adaugat crevetii am crescut flacara de la mic inspre mediu si am prajit crevetii 2 minute pe o parte si pe cealalta, pana au devenit rozalii. I-am stropit cu zeama de lamaie si asta e tot…
Dupa ce salata a stat la frigider 10-15 minute, se adauga capsunele, se amesteca usor si se mai lasa inca 5 minute salata la frigider pentru a se intrepatrunde aromele.
Am ales pahare/cupe pentru montaj. Culorile din salata trebuie sa ne bucure ochiul… Pe margine am montat crevetii, felii de lamaie. Sa degustam, sa savuram si sa ne bucuram de vara!!!