autor:

anuta

» » , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Muschiulet de porc, cu umplutura de ciuperci si sos de rodie

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Ingrediente
un muschiulet mic de porc (iepure), 300 g ciuperci proaspete, 1 ceapa rosie, 5-6 felii de jambon, sare, o lingurita de amestec de condimente uscate (oregano, cimbrisor, piper, dafin, maghiran), o lingurita de legume deshidratate fara sare, 1 rodie, ulei de masline, un paharel de vin rosu, o lingurita de miere, o lingura de suc de lamaie (otet), 2-3 catei de usturoi,, o legatura de marar verde, cateva crengute de oregano verde

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie marunt, ciupercile curatate si spalate se taie in bucati mai mari (ciupercute mai mici taiate cu tot cu piciorus in feliute mai groase) si se calesc intr-o lingura de ulei de masline, se sareaza si condimenteaza dupa gust si se da de pe foc si se adauga mararul verde taiat marunt.

Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se festoneaza la capete si pe latura lunga si mai groasa se taie cu lama unui cutit, un buzunar care sa nu strapunga capetele si latura netaiata. Se intinde cu grija cu un ciocan de snitele, se sareaza un pic si se umple cu ciupercile calite. Se prinde taietura cu 2 scobitori de bambus. Se imbraca cu jambonul crud si afumat, asezand partea prinsa cu scobitori, pe fundul tavii in care asezam muschiuletul. Stropim cu ulei de masline deasupra, dam un praf de sare, condimentam, presaram legume deshidratate, feliem usturoiul deasupra, adaugam apa si jumatate din vin, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 40 de minute.

Pregatim sosul de rodie astfel; calind iute intr-un strop de ulei de masline fructele mici de rodie si adaugam mierea de albine, amestecand usor. Turnam restul ramas de vin rosu si lasam sa fiarba la foc mic pana scade si devine siropos, apoi adaugam sucul de lamaie, mai lasam un pic sa clocoteasca si oprim focul, lasand sa se raceasca.

Dupa cca. 40 de minute, desfoliem tava si mai lasam cca 10 minute, la foc mic sa se rumeneasca un pic jambonul. Se serveste feliata stropita cu sos dulce acrisor de rodie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc, cu umplutura de ciuperci si sos de rodie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui la cuptor cu carnati si rosii

Pui la cuptor cu carnati si rosii

Spalati puiul, zvantati-l cu hartie absorbanta, apoi taiati-l pe mijlocul spatelui si desfaceti-l

10 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie

Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie

Cartofii curatati, spalati, se taie felii, se sareaza se aseaza intrun vas rezistent pt cuptor,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • un muschiulet mic de porc (iepure)
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapa rosie
  • 5-6 felii de jambon
  • sare
  • o lingurita de amestec de condimente uscate (oregano
  • cimbrisor
  • piper
  • dafin
  • maghiran)
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 rodie
  • ulei de masline
  • un paharel de vin rosu
  • o lingurita de miere
  • o lingura de suc de lamaie (otet)
  • 2-3 catei de usturoi,
  • o legatura de marar verde
  • cateva crengute de oregano verde

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cremos cu parmezan Orez cremos cu parmezan

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci) Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie de fasole cu praz Iahnie de fasole cu praz

Se pregateste fasolea cu o zi inainte: se alege de impuritati si se pune intr-un vas in apa suficienta astfel incat apa sa fie mai sus

1 vot    2 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe