autor:

Anca Rm

» » , , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Mancaruri cu peste, Retete de Craciun

Aperitiv cu spanac, crema de branza si somon

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2018

Ingrediente
Blat aperitiv, 3 oua, 3 linguri lapte, 130-150 gr faina, 90-100 gr spanac (oparit si tocat, scurs bine de apa ), 3 linguri ulei, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita praf de copt, , Crema, 500 gr branza de vaci, 300 gr somon afumat, marar verde, sare, piper alb, 2 -3 linguri smantana sau iaurt gras, Extra:, 50 gr fistic, migdale, sau 2 linguri seminte susan, sau marar verde tocat, sau boia de ardei

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Iubesc sa gatesc pentru cei care imi sunt aproape si tin la mine. Iubesc oameni corecti si pentru asta am pregatit un aperitiv gustos.

Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata.

O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt .



Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele si sarea si le batem bine. Adaugam spanacul, uleiul, faina si praful de copt. Omogenizam bine.

Turnam in tava pregatita si nivelam. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.

Cand este copt aluatul, il scoatem si il lasam sa se raceasca bine. Cand se poate lucra cu el, este bine sa il luam de pe hartia de copt si sa il punem pe un gratar sau un fund de lemn ca sa se raceasca.



Pana cand se raceste foarte bine, pregatim crema de branza.

Branza o facem o pasta fina cu ajutorului unui mixer sau blender.

Adaugam smantana sau iaurtul gras. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Se poate adauga marar tocat marunt.

Somonul il taiem marunt si il incorporam in crema de branza fina si gustoasa. Amestecam bine, gustam si mai adaugam sare si alte condimente daca se doreste.

Se poate adauga boia.



Asezam crema de branza peste blat astfel incat sa aiba cam 2 degete grosime.

Nivelam totul si deasupra presaram migdale tocate grosier, fistic sau merge si niste seminte de susan negru. Aici puteti sa puneti ce va place si ce aveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu spanac, crema de branza si somon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Dulceata de citrice

Dulceata de citrice

Am adaptat reţeta mamei de dulceaţă de portocale la resursele şi cantităţile pe care le-am

1 vot    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Prajitura pufoasa cu cacao si crema de vanilie

Prajitura pufoasa cu cacao si crema de vanilie

 Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin crema. Se adauga apa si praful de copt stins cu

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat aperitiv
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 130-150 gr faina
  • 90-100 gr spanac (oparit si tocat
  • scurs bine de apa )
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 500 gr branza de vaci
  • 300 gr somon afumat
  • marar verde
  • sare
  • piper alb
  • 2 -3 linguri smantana sau iaurt gras
  • Extra:
  • 50 gr fistic
  • migdale
  • sau 2 linguri seminte susan
  • sau marar verde tocat
  • sau boia de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo,

0 voturi    0 comentarii
2h
Fripturi
Tiramisu cu mouse de ciocolata Tiramisu cu mouse de ciocolata

Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider. Compozitia

37 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Traistute dulci umplute cu ciocolata cu menta si seminte de dovleac