Reteta clasica de hummus libanez. Simplu, delicios si sanatos

Incearca reteta clasica de hummus libanez - simplu, delicios si sanatos. Perfect pentru orice ocazie, acest hummus este rapid de preparat si plin de arome autentice.

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Reteta clasica de hummus libanez. Simplu, delicios si sanatos

Ingrediente

  • 250 g de naut uscat (sau 2 conserva de naut)
  • 2 linguri de tahini (pasta de susan)
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • 2-3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2-3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita de chimen macinat
  • sare, dupa gust
  • apa (pentru a ajusta consistenta)
  • paprika sau boia dulce (pentru decor)
  • patrunjel proaspat (pentru decor)

Mod de preparare

Daca folositi naut uscat, puneti-l la inmuiat in apa rece peste noapte. A doua zi, scurgeti apa si fierbeti nautul in apa proaspata pana devine moale (aproximativ 1-2 ore). Scurgeti-l si lasati-l sa se raceasca.
Daca folositi naut din conserva, scurgeti si clatiti bine boabele de naut.

Intr-un blender sau procesor de alimente, puneti nautul fiert, tahini, suc de lamaie, usturoi si chimenul macinat.
Mixati pana cand obtineti o pasta omogena. Daca pasta este prea groasa, adaugati treptat apa rece (cate o lingura) pana ajungeti la consistenta dorita.

Adaugati sare dupa gust si mixati din nou.
In final, adaugati 1-2 linguri de ulei de masline si amestecati bine.

Transferati hummusul intr-un bol de servire.
Faceti o mica adancitura in mijlocul hummusului si turnati restul de ulei de masline deasupra.
Decorati cu paprika sau boia dulce si patrunjel proaspat tocat.

Pentru un hummus mai fin, puteti decoji nautul fiert inainte de a-l mixa.
Ajustati cantitatea de usturoi si suc de lamaie dupa preferintele dvs. personale.
Serviti hummusul cu lipii, legume proaspete (morcovi, ardei, castraveti).

Incercati si reteta de hummus cu avocado, labaneh harra sau hummus de fasole. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise