Descopera cum sa pregatesti bastonase delicioase de dovlecei tempura, crocante si savuroase. Reteta simpla, cu ingrediente accesibile si instructiuni pas cu pas. Perfecte ca aperitiv sau gustare!
Spala bine dovleceii si taie-i in bastonase de aproximativ 1 cm latime si 5-7 cm lungime.
Presara sare peste bastonasele de dovlecei si lasa-le deoparte pentru 10-15 minute. Aceasta ajuta la extragerea excesului de apa din dovlecei.
Intr-un bol, bate oul pana devine omogen. Adauga apa rece peste ou si amesteca usor.
Adauga faina, amidonul si amesteca foarte usor. Nu trebuie sa fie complet omogen, ci mai degraba sa ramana usor grunjos. Acest lucru va face tempura mai crocanta.
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca sau o cratita pana la 170-180°C.
Ia fiecare bastonas de dovlecel, scurge-l de apa si inmoaie-l in aluatul de tempura.
Pune bastonasele de dovlecel in uleiul incins si prajeste-le pana devin aurii si crocante (aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte).
Scoate bastonasele pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Serveste bastonasele de dovlecei tempura imediat, pentru a te bucura de textura crocanta.
Poti sa le servesti cu sos de soia, sos tzatziki, ketch-up picant sau sos de rosii cu usturoi. Pofta buna!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii