Descopera cum sa prepari chiftele de dovlecei si branza cu aceasta reteta simpla si delicioasa. Perfecte pentru o masa gustoasa sau ca aperitiv savuros!
Spala dovleceii si da-i pe razatoarea mare. Presara putina sare peste dovleceii rasi si lasa-i sa stea aproximativ 10-15 minute pentru a elimina excesul de apa.
Stoarce bine dovleceii rasi pentru a indeparta cat mai multa apa.
Toaca marunt ceapa si usturoiul. Daca folosesti branza feta sau telemea, sfarama branza.
Intr-un bol mare, amesteca dovleceii stoarsi cu ceapa, usturoiul, ouale, branza (daca folosesti), verdeata tocata marunt, pesmetul si faina. Amesteca bine toate ingredientele pana obtii o compozitie omogena.
Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cu mainile umede, formeaza chiftele de marimea dorita.
Daca compozitia este prea moale, mai adauga putin pesmet sau faina pentru a o intari.
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Prajeste chiftelele de dovlecei pe ambele parti pana devin aurii si crocante, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
Scoate chiftelele pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Serveste chiftelele de dovlecei calde sau la temperatura camerei, alaturi de o salata sau un sos de iaurt.
Incearca si reteta de chiftele de dovlecei cu morcov si cascaval, chiftele de dovlecei, de post sau chiftele de dovlecei si cartofi. Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii