autor:

Fara foto

» » Retete de post

Chiftele din dovlecei de post

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iulie 2014

Ingrediente
2 dovlecei, 1 ceapa mare, 3 catei de usturoi, 4 crengute marar, 5 crengute patrunjel verde, 4-5 linguri faina, sare, piper, 1 lingurita rasa busuioc uscat, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

17 voturi

Mod de preparare

Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce o lasa.
Ceapa o curatam, la fel si usturoiul si le trecem prin blender.
Mararul si patrunjelul, le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt.
Peste dovlecei punem ceapa cu usturoiul, verdeata si faina.
Amestecam bine, apoi condimentam cu sare, piper si busuiocul uscat.
Intr-o tigaie incingem ulei.
Luam cate o lingura din compozitie, punem in palma si formam chiftelele.
Le rumenim pe ambele parti, la foc potrivit, apoi le scoatem pe o farfurie, pe care punem niste servetele de bucatarie pentru a absorbi din ulei.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din dovlecei de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Salata beof de post

Salata beof de post

Fierbem cartofi si morcovii cu coaja intregi,dupa ce ai fierbem taiem cubulete mici,punem ce am taiat

8 voturi    6 comentarii
2h
Retete de post
Strudel cu dovleac

Strudel cu dovleac

Incalzim margarina si adaugam dovleacul ras mare. Calim bine si adaugam treptat zaharul pentru a

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Huean. , 29 iulie 2018

    Am făcut și eu ardei umpluți și sunt foarte gustoși.

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2016

    Ella, poti incerca sa le pregatesti la cuptor!

  • Fara foto

    Ella , 31 august 2016

    Nu-mi surâde prăjirea în ulei.

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 31 august 2014

      Multumesc Lucia :)

    • Fara foto

      Lucia Dinca , 27 august 2014

      Arată bine

    • Fara foto

      Lucia , 27 august 2014

      Aşa da e de post e şi rapid

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 12 august 2014

      De retinut. Multumesc!

    • Fara foto

      Rocsy Ciobanu , 12 august 2014

      Se poate, dar eu le-am pregatit de post!

    • Fara foto

      Saveta Gaspar , 11 august 2014

      mai luati un pont de la mune. in toate mancarurile cu ceapa se poate face. se toaca cepa se pune intr-un bol se sareaza bine,bine se lasa putin 10-15m dupa care se clateste bine ,se lasa sa se stoarca bine dupa care se foloseste cum doriti. NU MAI ARDE LA STOMAC...

    • Fara foto

      Radu Cristina , 10 august 2014

      se poate pune si branza pe langa cartofi

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 07 august 2014

      Multumesc pentru aprecieri!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2014

      o bunatate...

    • Fara foto

      Mery Stoica , 07 august 2014

      Ne plac la toooti,,,,,yaamm

    • Fara foto

      Floarea Sandu , 06 august 2014

      delicioase

    • Fara foto

      Nicolae Hojbota , 03 august 2014

      se pot pune vreo doi cartofi cruz in compozitie...

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 25 iulie 2014

      Eu ii las sa stea putin dovleceii rasi si apoi ii storc. Oua pun dar atunci cand nu fac chiftelele de post. Soia nu imi place sub nici o forma. Pentru noi au fost delicioase asa.

    • Fara foto

      Cantacuzino_Alecu (Bucatar) , 24 iulie 2014

      De preferat ca dovlecei rasi sa fie strosi de mai multe ori, in compozitie sa se adauge vre-o 2 oua si eventual o punga de granule de soia fierte si stoarse in prealabil, iar inaite de a le pune in tigae incercati sa le tavaliti prin pesmet. Pofta buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

17 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Aurelia Huean.

Am făcut și eu ardei umpluți și sunt foarte gustoși.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Saratele de post cu masline Saratele de post cu masline

In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam si adaugam treptat apa pana

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu nuca