Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj

Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj este o alegere delicioasa pentru o gustare sau chiar pentru o masa principala. Se face usor, este foarte gustoasa si arata si foarte bine pe un platou cu aperitive.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj (500 g)
  • 600 g spanac proaspat (sau 350 g congelat)
  • 150 g branza telemea
  • 2 oua (unul intreg si un albus pentru umplutura, galbenusul il oprim pentru uns)
  • 2 linguri cu varf de smantana
  • 1 lingura de marar
  • 1/2 lingurita de sare
  • seminte albe si negre de susan
  • 2-3 linguri de lapte

Mod de preparare

Spalam foarte bine in cateva ape spanacul, apoi punem la fiert un vas cu apa si-l oparim. Il lasam putin, doar pana se inmaoie, nu-l fierbem.

Apoi il scurgem, il stoarcem de apa si-l tocam foarte marunt. Il transferam intr-un bol, adaugam telemeaua rasa, oul intreg si albusul, mararul tocat, smantana si sarea. Umplutura trebuie sa fie cremoasa dar sa nu curga.

Desfacem apoi foietajul si-l taiem in 8 fasii.

Distribuim in mod egal umplutura pe fiecare fasiuta. Inchidem si asezam rulourile formate in forma de spirala, incepand din mijlocul tavii (de 30 cm diametru). Ungem suprafata cu galbenusul de ou amestecat cu 3 linguri de lapte. Deasupra presaram seminte de susan albe si negre.

Coacem placinta spirala cu spanac si branza in cuptorul preincalzit la 200° C, pentru 30 de minute. Dupa cum am mai spus, este buna mancata calda, dar si rece este delicioasa.

Daca va place spanacul, mai puteti incerca si reteta de rulouri aperitiv cu spanac si cascaval, salata de primavara cu oua sau spanac cu ton. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

M

Monica Stinghe • 31 August 2022, 13:27 Nu am înțeles cum închideți rulourile. Tocmai faza cea mai dificilă nu se vede în poze.

I

Iulia Avram • 26 Noiembrie 2022, 18:07 Se unesc pur si simplu marginile, nu este greu.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise