Cubulete aperitiv cu spanac, branza si ciuperci, ideale pentru platouri festive. O reteta gustoasa, usoara si foarte aspectuoasa, perfecta pentru orice ocazie.
Daca iti plac aperitivele colorate si delicioase, care arata minunat pe orice platou festiv, aceste cubulete cu spanac, branza si ciuperci sunt exact ce cauti. Se prepara usor, au o textura placuta si se taie perfect in forme egale, fiind ideale pentru aniversari, mese de sarbatoare sau bufet rece. Sunt genul de gustare care atrage privirile, dar se pregateste rapid, fara tehnici complicate. Le poti combina intr-un meniu variat alaturi de alte aperitive populare de pe site: budinca aperitiv cu sunca presata si ardei rosu, chec aperitiv, frigarui aperitiv cu mozzarella si legume , pentru un platou festiv complet si armonios.
Prepararea blatului:
Separati ouale.
Bateti albusurile spuma tare impreuna cu sarea.
Amestecati galbenusurile cu uleiul, apoi adaugati spanacul facut piure si smantana.
Incorporati faina amestecata cu praful de copt.
Adaugati albusurile batute, amestecand usor, de jos in sus, pana obtineti o compozitie omogena si aerata.
Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32×35 cm sau 28×40 cm) si nivelati bine.
Coaceti 20–25 minute la 170–180°C, avand grija sa nu se rumeneasca prea tare.
Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiati-l in trei foi egale.
Prepararea umpluturii:
Hidratati gelatina in 30–40 ml apa.
Apoi topiti-o pe baie de abur si lasati-o putin sa se raceasca.
Amestecati crema de branza, feta sfaramata, smantana si mararul.
Incorporati gelatina topita, adaugand-o treptat, cate o lingura de crema, pentru a o tempera.
Adaugati ciupercile tocate si bine scurse, apoi amestecati totul.
Asamblarea aperitivului:
Asezati prima foaie de blat pe un platou.
Intindeti jumatate din crema de branza cu ciuperci.
Puneti a doua foaie, restul de crema, apoi acoperiti cu a treia foaie.
Infasurati strans in folie alimentara si lasati la frigider minimum 4–5 ore, ideal peste noapte, pentru a se inchega bine.
Servire
Taiati aperitivul in cuburi sau dreptunghiuri egale.
Decorati dupa preferinta (ex.: felii de rosii cherry, seminte de susan, marar) sau dupa imaginatie. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii