Chiftele de peste. Reteta simpla si gustoasa

Iata o reteta simpla si gustoasa de chiftele de pește. Aceste chiftele absolut delicioase sunt perfecte pentru un pranz sau o cina rapida, dar si pe platourile cu aperitive sunt mereu apreciate.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Chiftele de peste. Reteta simpla si gustoasa

Ingrediente

  • 500 g file peste (somn, cod, somon, novac, stiuca, pastrav)
  • 3 cartofi medii
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de pesmet
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aceasta reteta de chiftele de post este una pe cat de simpla, pe-atat de buna. Este perfecta in perioadele de post si nu numai, o idee excelenta pentru un aperitiv gustos sau o masa delicioasa.

Intai se pun cartofii la fiert in coaja. Cand sunt fierti, se decojesc si se piseaza cu o furculita sau cu instrumentul pentru piure.

Fileul sau fileurile de peste se verifica bine daca mai au oase si se dau prin masina de tocat.

Ceapa si usturoiul se dau prin razatoatea fina.

Punem intr-un bol pestele tocat, cartofii, ceapa si usturoiul ras, patrunjel tocat, sare si piper. Adaugam pentru inceput doua-trei linguri de pesmet, amestecam bine compozitia si, daca este prea moale, adaugam si restul de pesmet. Trebuie sa obtinem o compozitie care sa se poata modela.

Formam chiftelute mici, le tavalim prin pesmet si le prajim in ulei. Le scoatem pe servetele absorbante si le mancam calde sau reci.

Incercati si voi reteta de chiftele de peste, sunt minunate.

La fel de gustoase sunt si chiftelele de ton, cele de cartofi cu ton sau chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise