Chiftele de ton si salsa de porumb

Se scurge tonul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Chiftele de ton si salsa de porumb

Ingrediente

  • 2 conserve mici de ton maruntit Rio Mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Salsa:
  • 1 conserva boabe de porumb
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 ardei iute
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei
  • otet dupa gust

Mod de preparare

Se scurge tonul, se pune intr-un castron, se adauga painea stoarsa, ceapa tocata marunt si morcovul ras fin, calite in 2 linguri ulei, patrunjel taiat marunt, faina, sare, piper si se amesteca foarte bine compozitia.

Cu palmele umede, se formeaza chiftelute rotunde, se pun pe hartie de copt in tava si se lasa la cuptor 30 minute, pana se rumenesc.

In acest timp, se scurge porumbul, se clateste cu apa rece, se pune intr-un castron cu ardeiul taiat marunt, ceapa de asemenea, sare, piper, putin ulei, otet dupa gust, iar la final, patrunjelul taiat marunt si se amesteca totul bine.

Pe farfurie, se pune pe mijloc salsa, iar alaturi chiftelute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul