Chiftele de ton si salsa de porumb

Se scurge tonul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Chiftele de ton si salsa de porumb

Ingrediente

  • 2 conserve mici de ton maruntit Rio Mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Salsa:
  • 1 conserva boabe de porumb
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 ardei iute
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei
  • otet dupa gust

Mod de preparare

Se scurge tonul, se pune intr-un castron, se adauga painea stoarsa, ceapa tocata marunt si morcovul ras fin, calite in 2 linguri ulei, patrunjel taiat marunt, faina, sare, piper si se amesteca foarte bine compozitia.

Cu palmele umede, se formeaza chiftelute rotunde, se pun pe hartie de copt in tava si se lasa la cuptor 30 minute, pana se rumenesc.

In acest timp, se scurge porumbul, se clateste cu apa rece, se pune intr-un castron cu ardeiul taiat marunt, ceapa de asemenea, sare, piper, putin ulei, otet dupa gust, iar la final, patrunjelul taiat marunt si se amesteca totul bine.

Pe farfurie, se pune pe mijloc salsa, iar alaturi chiftelute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor