Sandvici cu ou si gogosi aromate

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Sandvici cu ou si gogosi aromate

Ingrediente

  • Pentru gogosi:
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • zahar pudra
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 500 g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 80 g zahar tos
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • esenta de lamaie
  • Pentru sandvici:
  • 6 felii de cascaval afumat
  • 2 linguri de maioneza
  • 2 oua fierte
  • 4 felii de sunca presata sau muschiulet de porc afumat
  • 2 castraveti taiati pe lung in 3 felii
  • 4 felii paine integrala

Mod de preparare

Prima data am pregatit gogoselele.Intr-un bol am dizolvat drojdia cu 1 lingura de lapte si 1 lingurita de zahar.Intr-un castron amestecam separat faina cu restul de lapte,zahar,unt,sare,scortisoara si 1 lingurita de esenta de lamaie.Adaugam ouale,amestecam iar apoi adaugam drojdia dizolvata.Amestecam bine pana se omogenizeaza,iar apoi formam o bila si o lasam la crescut 40 minute.Apoi intindem aluatul pana se face din el o foaie groasa de un deget iar apoi cu un pahar decupam forma pentru gogosi.Se incinge baia de ulei si se lasa aproximativ 5 minute.Se scot pe servetele absorbante si se pudreaza cu zahar. Gogosile au iesit mai mult de 2 portii si astfel am mai mancat si seara.

Pentru sandvici am folosit paine integrala pe care am lasat-o pe o parte si alta in prajitorul de paine.Am uns o felie cu o lingura de maioneza dupa care am pus oul taiat feliute.cascavalul,sunculita si feliutele de castravete.apoi am pus celalalta feliuta deasupra.Pofta buna tuturor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise