Sandvici cu ou si gogosi aromate

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Sandvici cu ou si gogosi aromate

Ingrediente

  • Pentru gogosi:
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • zahar pudra
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 500 g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 80 g zahar tos
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • esenta de lamaie
  • Pentru sandvici:
  • 6 felii de cascaval afumat
  • 2 linguri de maioneza
  • 2 oua fierte
  • 4 felii de sunca presata sau muschiulet de porc afumat
  • 2 castraveti taiati pe lung in 3 felii
  • 4 felii paine integrala

Mod de preparare

Prima data am pregatit gogoselele.Intr-un bol am dizolvat drojdia cu 1 lingura de lapte si 1 lingurita de zahar.Intr-un castron amestecam separat faina cu restul de lapte,zahar,unt,sare,scortisoara si 1 lingurita de esenta de lamaie.Adaugam ouale,amestecam iar apoi adaugam drojdia dizolvata.Amestecam bine pana se omogenizeaza,iar apoi formam o bila si o lasam la crescut 40 minute.Apoi intindem aluatul pana se face din el o foaie groasa de un deget iar apoi cu un pahar decupam forma pentru gogosi.Se incinge baia de ulei si se lasa aproximativ 5 minute.Se scot pe servetele absorbante si se pudreaza cu zahar. Gogosile au iesit mai mult de 2 portii si astfel am mai mancat si seara.

Pentru sandvici am folosit paine integrala pe care am lasat-o pe o parte si alta in prajitorul de paine.Am uns o felie cu o lingura de maioneza dupa care am pus oul taiat feliute.cascavalul,sunculita si feliutele de castravete.apoi am pus celalalta feliuta deasupra.Pofta buna tuturor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci