Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Ingrediente

  • (12 bucăți)
  • - 6 felii miez toast pâine albă feliată fără coajă
  • - 28 ouă proaspete de prepeliță
  • - cca. 50 gr. cașcaval ras
  • - cca. 50 gr telemea rasă de vacă
  • - 2 fire de ceapă verde (doar frunzele)
  • - 12 roșii cherry
  • - 4-5 linguri de lapte (cca. 50 ml)
  • - ulei/unt pentru uns forma de brioșe
  • - sare, piper proaspăt măcinat (după gust)

Mod de preparare

Este o reteta extrem de simpla, ideala pentru un mic dejun rapid, sanatos si nepretentios.

Se pregătește forma de brioșe, care se unge cu ulei sau unt în fiecare cupă.

Se aprinde cuptorul la 200 grd.C și se lasă să se încingă bine.

Fiecare felie de pâine se taie în jumătate, rezultând 12 bucăți de pâine.

Se spală roșiile și ceapa, se taie roșiile cherry în jumătăți (câte 2 bucăți/coșuleț) și frunzele de ceapă rondele subțiri.

Se amestecă 4 ouă de prepeliță cu puțină sare și laptele rece.

Se ”tăvălește” prin amestecul de ou cu lapte fiecare bucată de pâine și se așează apoi în cupele de brioșe, formând coșulețele.

Se presară puțină brânză/cașcaval ras și puțină ceapă verde peste pâine.

Se așază jumătățile de roșii cherry de o parte și alta feliei de pâine, în zona rămasă neacoperită din cupă.

Se sparg ouăle de prepeliță și se pun câte două în fiecare coșuleț, cu grijă pentru a nu se prelinge prea mult pe lângă pâine.

Se opreste o lingură de cașcaval și câteva rondele de ceapă, după care restul se presară peste ouăle de prepeliță, în fiecare coșuleț. Se presară piper proaspăt măcinat și se sărează după gust.

Se bagă tava în cuptorul încins pentru cca. 10 minute (depinde însă de cuptor), sau până când pâinea se rumenește ușor, iar ouăle sunt făcute.

Când sunt ”coapte”, se scoate tava din cuptor și fierbinți fiind, se presară cașcavalul oprit pe fiecare coșuleț, apoi ceapa verde pentru decor.

Calde fiind, coșulețele se scot cu grijă din tava de copt și se așază pe farfuria/platoul de servit.

Coșulețele din pâine cu ouă de prepeliță se pot servi calde si merg de minune la micul dejun, alături de un pahar de lapte/iaurt/lapte bătut. Sunt apetisante, gustoase, iar pentru cei mici sunt deosebit de atractive fiind colorate frumos și delicate.

Poftă bună!

Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise