autor:

Victoria Gabriela

» » , , , Aperitive, Aperitive cu oua, Mancaruri pentru copii, Sandviciuri

Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2016

Ingrediente
(12 bucăți), - 6 felii miez toast pâine albă feliată fără coajă, - 28 ouă proaspete de prepeliță, - cca. 50 gr. cașcaval ras, - cca. 50 gr telemea rasă de vacă, - 2 fire de ceapă verde (doar frunzele), - 12 roșii cherry, - 4-5 linguri de lapte (cca. 50 ml), - ulei/unt pentru uns forma de brioșe, - sare, piper proaspăt măcinat (după gust)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Este o reteta extrem de simpla, ideala pentru un mic dejun rapid, sanatos si nepretentios.

Se pregătește forma de brioșe, care se unge cu ulei sau unt în fiecare cupă.

Se aprinde cuptorul la 200 grd.C și se lasă să se încingă bine.

Fiecare felie de pâine se taie în jumătate, rezultând 12 bucăți de pâine.

Se spală roșiile și ceapa, se taie roșiile cherry în jumătăți (câte 2 bucăți/coșuleț) și frunzele de ceapă rondele subțiri.

Se amestecă 4 ouă de prepeliță cu puțină sare și laptele rece.

Se ”tăvălește” prin amestecul de ou cu lapte fiecare bucată de pâine și se așează apoi în cupele de brioșe, formând coșulețele.

Se presară puțină brânză/cașcaval ras și puțină ceapă verde peste pâine.

Se așază jumătățile de roșii cherry de o parte și alta feliei de pâine, în zona rămasă neacoperită din cupă.

Se sparg ouăle de prepeliță și se pun câte două în fiecare coșuleț, cu grijă pentru a nu se prelinge prea mult pe lângă pâine.

Se opreste o lingură de cașcaval și câteva rondele de ceapă, după care restul se presară peste ouăle de prepeliță, în fiecare coșuleț. Se presară piper proaspăt măcinat și se sărează după gust.

Se bagă tava în cuptorul încins pentru cca. 10 minute (depinde însă de cuptor), sau până când pâinea se rumenește ușor, iar ouăle sunt făcute.

Când sunt ”coapte”, se scoate tava din cuptor și fierbinți fiind, se presară cașcavalul oprit pe fiecare coșuleț, apoi ceapa verde pentru decor.

Calde fiind, coșulețele se scot cu grijă din tava de copt și se așază pe farfuria/platoul de servit.

Coșulețele din pâine cu ouă de prepeliță se pot servi calde si merg de minune la micul dejun, alături de un pahar de lapte/iaurt/lapte bătut. Sunt apetisante, gustoase, iar pentru cei mici sunt deosebit de atractive fiind colorate frumos și delicate.

Poftă bună!

Mai multe detalii găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete din paine cu oua de prepelita pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sandviciuri
Sandwich cald cu cascaval

Sandwich cald cu cascaval

Intr-un bol amestecam toate ingredientele mentionate (usturoiul curatat si trecut prin presa). Le

2 voturi    0 comentarii
20 min
Sandviciuri
Sandvis Soricelul vesel

Sandvis Soricelul vesel

Se asambleaza sandvisul: o felie de paine + o felie de salam + o felie de branza topita + frunza

0 voturi    0 comentarii
15 min
Sandviciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • (12 bucăți)
  • - 6 felii miez toast pâine albă feliată fără coajă
  • - 28 ouă proaspete de prepeliță
  • - cca. 50 gr. cașcaval ras
  • - cca. 50 gr telemea rasă de vacă
  • - 2 fire de ceapă verde (doar frunzele)
  • - 12 roșii cherry
  • - 4-5 linguri de lapte (cca. 50 ml)
  • - ulei/unt pentru uns forma de brioșe
  • - sare
  • piper proaspăt măcinat (după gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

21 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

15 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sandviciuri

Sandwich-uri de legume (cartofi dulci, gulii si dovlecei) sos de iaurt cu castraveti si flori de tei Sandwich-uri de legume (cartofi dulci, gulii si dovlecei) sos de iaurt cu castraveti si flori de tei

Curatam cartoful, gulia si dovlecelul si le taiem in felii rotunde. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam feliile de legume, le

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sandwich cald cu cascaval Sandwich cald cu cascaval

Intr-un bol amestecam toate ingredientele mentionate (usturoiul curatat si trecut prin presa). Le omogenizam pana obtinem o pasta cu

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Sendvish special(de bun)