Baghete umplute

Baghete umplute. Taiem bagheta de paine pe jumatate, fiind foarte lunga, apoi jumatatile le taiem tot pe jumatate si inlaturam miezul din ele.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Baghete umplute

Ingrediente

  • 1 baghetă de pâine
  • 2 ouă
  • 50 g parmezan ras
  • frunze de busuioc
  • 100 g roșii deshidratate
  • 150 g ceafă de porc afumată
  • 2 cârnăciori
  • 50 g cașcaval afumat
  • 15-20 g fulgi de parmezan

Mod de preparare

Cumpărând niște baghete lungi și proaspete și mâncând din ele, am avut senzația că sunt necoapte și atunci m-am gândit că pot realiza cu ele o rețetă de baghete umplute, cu ce am găsit prin frigider.

Chiar au ieșit grozave și tocmai potrivite de a fi luate in pachetelul de scoala sau serviciu.

Tăiem bagheta de pâine pe jumătate, fiind foarte lungă, apoi jumătățile le tăiem tot pe jumătate, dar transversal și înlăturăm miezul din ele.

Miezul îl sfărâmăm într-un bol și adăugăm peste el, parmezan ras și două ouă, apoi omogenizăm compoziția.

Cu această compoziție umplem cojile baghetei, și le dăm la cuptorul încins la 180 de grade, pentru 10 minute, timp în care ne ocupăm de restul ingredientelor.

Feliem ceafa de porc și cârnații, roșiile deshidratate le porționăm mai mici, iar cașcavalul îl feliem subțire.

Scoatem baghetele de la cuptor și le acoperim cu restul ingredientelor, așezând din loc în loc și frunze rupte de busuioc, pentru o aromă plăcută.

Deasupra vom așeza feliile de cașcaval și fulgii de parmezan, pentru a se gratina frumos.

Dăm din nou baghetele la cuptor pentru 5-6 minute, sau până când se gratinează frumos.

Am ales să dau baghetele fracționat la cuptor, pentru a fi sigură că se prepară bine compoziția cu ouă, iar dacă puneam și cașcavalul de la început, acesta s-ar fi topit și uscat prea rău.

Sper să vă fie de folos rețeta mea de baghete umplute!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise