autor:

andraconstantinescu

» » , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri pentru copii, Sandviciuri

Briose cu salam, mazare, porumb si morcov

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2017

Ingrediente
100 g mazare, porumb si morcov congelate + circa 400 ml apa pentru fierberea lor, 100 ml apa, sare, 200 g salam banatean, 1 ou, 50 g unt topit, 200 g smantana, 250 g faina, jumatate de plic de praf de copt (5 g), 1 lingurita de otet, 1/2 lingurita de boia de ardei dulce, putin maghiran uscat, putin cimbru uscat, seminte de susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se fierb 10-15 minute.

Salamul se taie cubulete, se prajeste, dupa care se da deoparte pe un servetel absorbant.

Se mixeaza oul cu un praf de sare. Se adauga untul topit, smantana, 100 ml apa rece, faina, praful de copt stins cu o lingurita de otet si se omogenizeaza. Se incorporeaza salamul, 3/4 din legumele scurse de apa, boiaua de ardei, maghiranul si cimbrul.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru briose cu ulei si se asaza hartiute de briose, dupa care se pune aluatul, lasand un sfert din hartiuta liber, pentru ca briosele sa creasca. (Acest tip de aluat s-a lipit de hartiute si de aceea este bine sa folositi niste forme din silicon in loc. Desi, cred ca am uitat sa ung tava, nu cred ca are importanta pentru ca s-a mai intamplat la alte briose sa o ung si tot sa se lipeasca.)

Se decoreaza briosele cu legumele ramase si cu seminte de susan, dupa care se introduce tava la cuptor, pana cand briosele se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu salam, mazare, porumb si morcov" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sandviciuri
Ziua si noaptea

Ziua si noaptea

Putem folosi felii de piine pentru toster e mai usor

10 voturi    4 comentarii
10 min
Sandviciuri
Pate de pui cu coniac

Pate de pui cu coniac

Exista si alte variante de a prepara pateul insa o prefer pe aceasta fiindca nu are unt deloc, smantana

6 voturi    0 comentarii
17 min
Sandviciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 100 g mazare
  • porumb si morcov congelate + circa 400 ml apa pentru fierberea lor
  • 100 ml apa
  • sare
  • 200 g salam banatean
  • 1 ou
  • 50 g unt topit
  • 200 g smantana
  • 250 g faina
  • jumatate de plic de praf de copt (5 g)
  • 1 lingurita de otet
  • 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  • putin maghiran uscat
  • putin cimbru uscat
  • seminte de susan

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

13 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sandviciuri

Sandwich cald cu cascaval Sandwich cald cu cascaval

Intr-un bol amestecam toate ingredientele mentionate (usturoiul curatat si trecut prin presa). Le omogenizam pana obtinem o pasta cu

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Tapas cu jambon Tapas cu jambon

Intr-un castron adaugam rosiile pisate (tocate marunt) fara pielita, usturoiul zdrobit, ulei de masline, sare, piper; amestecam bine

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Ou ochi fardat