Aluatul:
Aluatul este foarte usor de facut si foarte rapid, nu trebuie sa-l lasam la crescut ci doar 10-15 min sa se odihneasca, depinde si de temperatura camerei.
Din 3 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 minute, acoperita si la un loc cald.Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina si sarea si vom continua framantatul adaugand putin cate putin din ulei. Se framanta bine pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini.Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute dupa care se poate lucra cu el.
Intre timp pregatim umplutura. Dupa ce am scos samburii de la maslinele negre le vom amesteca cu mozzarella.
Daca compozitia e gata si aluatul s-a odihnit se poate incepe lucrul.Pentru a nu se lipi aluatul de masa de lucru eu am folosit putin ulei de masline, dar se poate inlocui si cu faina.Luam cate putin din aluat si formam bilute nu prea mari pe care le acoperim cu un prosop sa nu se usuce, apoi se intind sub forma unor cercuri, cu diametru de cca 10-12 cm.In mijloc se pune o lingura din compozitia de masline, apoi le impaturim pe fiecare ca pe un patrat,(urmariti pozele postate, cred ca va vor fi de folos si desigur veti intelege mai bine cum trebuie sa procedati ca pateurile obtinute sa aiba un aspect cat mai frumos). Astfel se procedeaza cu toate bilutele formate pana le finalizam.Vom aseza pateurile intr-o tava fie unsa cu ulei fie tapetata cu hartie de copt si se ung cu un ou batut.
Eu, dupa ce le-am impaturit le-am crestat pe lungime si latime pentru a le da un aspect mai placut si am presarat deasupra mac.Se pune tava cu pateuri la cuptorul preincalzit si se coc la 200 grade C, cam 20-25 de minute, pana se rumenesc.Dupa coacere se vor scoate pe un platou, si se pot servi imediat, alaturi de un ceai fierbine, lapte, lapte batut, sau orice altceva doriti.Ele avand mozzarella sau cascaval sunt foarte bune sa se serveasca imediat ce au fost scoase din cuptor.
Va doresc spor la treaba si
Pofta buna!
Specific:Iordania
Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postCeapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,
Bors de dovlecei cu stevieDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii