Pateuri cu masline negre si mozzarella

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pateuri cu masline negre si mozzarella

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 1,1 kg faina
  • 3 linguri de drojdie uscata
  • 750 ml apa calduta
  • 220 ml ulei de floarea soarelui
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 200 g mozzarella sau cascaval ras
  • 450 g masline negre fara samburi
  • Pentu uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 30 ml ulei pentru uns tavile
  • 2-3 linguri mac sau susan pentru presarat pateurile

Mod de preparare

Aluatul:

Aluatul este foarte usor de facut si foarte rapid, nu trebuie sa-l lasam la crescut ci doar 10-15 min sa se odihneasca, depinde si de temperatura camerei.

Din 3 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 minute, acoperita si la un loc cald.Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina si sarea si vom continua framantatul adaugand putin cate putin din ulei. Se framanta bine pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini.Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute dupa care se poate lucra cu el.

Intre timp pregatim umplutura. Dupa ce am scos samburii de la maslinele negre le vom amesteca cu mozzarella.

Daca compozitia e gata si aluatul s-a odihnit se poate incepe lucrul.Pentru a nu se lipi aluatul de masa de lucru eu am folosit putin ulei de masline, dar se poate inlocui si cu faina.Luam cate putin din aluat si formam bilute nu prea mari pe care le acoperim cu un prosop sa nu se usuce, apoi se intind sub forma unor cercuri, cu diametru de cca 10-12 cm.In mijloc se pune o lingura din compozitia de masline, apoi le impaturim pe fiecare ca pe un patrat,(urmariti pozele postate, cred ca va vor fi de folos si desigur veti intelege mai bine cum trebuie sa procedati ca pateurile obtinute sa aiba un aspect cat mai frumos). Astfel se procedeaza cu toate bilutele formate pana le finalizam.Vom aseza pateurile intr-o tava fie unsa cu ulei fie tapetata cu hartie de copt si se ung cu un ou batut.

Eu, dupa ce le-am impaturit le-am crestat pe lungime si latime pentru a le da un aspect mai placut si am presarat deasupra mac.Se pune tava cu pateuri la cuptorul preincalzit si se coc la 200 grade C, cam 20-25 de minute, pana se rumenesc.Dupa coacere se vor scoate pe un platou, si se pot servi imediat, alaturi de un ceai fierbine, lapte, lapte batut, sau orice altceva doriti.Ele avand mozzarella sau cascaval sunt foarte bune sa se serveasca imediat ce au fost scoase din cuptor.

Va doresc spor la treaba si

Pofta buna!

Specific:Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise