autor:

merisor

» » Sandviciuri

Sandwich-uri din aluat, cu omleta si alte ingrediente

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 septembrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 1 ou, 75 g unt, 250 ml lapte, 1 plic drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 1 varf cutit sare, 1/2 lingurita otet de mere, 500 g faina, Pentru 4 omlete:, 8 oua, 375 g ciuperci conservate, 200 g kaizer, sare dupa gust, In plus:, 200 gr cascaval, 8 felii de gogosar de la borcan

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

De cum am primit acest Panini Maker Breville, m-am gandit sa testez aceste sandwich-uri la el, pentru ca sunt gustarile cele mai indragite de baietii mei.

Fac o omleta cu de toate in ea: preparate din carne, ciuperci, masline, ardei, etc, apoi o asez intre doua foi subtiri de aluat si prepar sandvich-ul fie la tigaie pe flacara aragazului, fie la multicooker si mai nou, la acest aparat minunat.

Sunt tare de efect, se pot lua la pachet oriunde mergem, la scoala, la serviciu, in excursii, se pot consuma la micul dejun, sau cina, alaturi de legume sau pur si simplu cu ketchup ca pizza.



Pentru aluat, punem 300 g faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata.



Acum, pe plicul de drojdie scrie ca se foloseste pentru 375 g faina, dar eu pun mult mai multa faina, si creste aluatul foarte bine si de asemeni se coace foarte bine. Nu prea sunt eu adepta cantitatilor exacte si in plus, la aceste sandwich-uri nu am niciun interes sa creasca aluatul foarte mult ca ar iesi din aparat.



Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem acolo un ou, otetul, putina sare, apoi le amestecam cu putina faina.



Laptele il punem pe foc impreuna cu untul si il lasam doar sa se incalzeasca, iar untul sa inceapa sa se topeasca putin, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere.



Turnam laptele si untul, treptat, in vas si adunam la centru, faina de pe margini.



Amestecam bine aluatul in vas, apoi il rasturnam pe masa infainata si il framantam pana cand nu se mai lipeste de maini.



Va rezulta un aluat usor moale si elastic.



Il lasam la crescut pana cand preparam omletele.



Pentru omlete, feliem kaizerul mai subtire, scurgem ciupercile bine de zeama si eventual le mai taiem daca este cazul. Ale mele au fost feliate subtire, deci le-am lasat asa. Impartim ingredientele in patru.



Intr-un bol, amestecam doua oua cu o parte din ciuperci si o parte din kaizer, conectam aparatul la sursa de curent, iar cand ledul ne avertizeaza ca placutele aparatului s-au incins, turnam amestecul de ingrediente din bol, la mijlocul placutei inferioare si rapid, cu o spatula, intindem ingredientele pe toata suprafata placutei.



Inchidem capacul si asteptam semnalul ledului verde, care intre timp se va stinge si se va aprinde cand omleta este gata.



Transferam omleta pe platou si procedam la fel cu urmatoarea, pe care o pregatim cat timp se coace prima.



Dupa fiecare omleta, stergem placutele aparatului pe alocuri, pe unde se mai murdaresc de la kaizer, in special. Le stergem usor, cu o laveta moale sa nu le zgariem.



Feliem si cascavalul, iar gogosarul il taiem julien.



Impartim aluatul in patru, care intre timp a crescut, chiar si-a dublat volumul si intindem cate o parte in foaie subtire si lunga cat dublul placutei aparatului.



Asezam peste jumatate de foaie felii de cascaval si gogosar, apoi punem omleta peste ele, asezam iar peste omleta, felii de gogosar si de cascaval si le acoperim cu partea libera de aluat.



Presam bine marginile sa nu iasa ingredientele, conectam aparatul la sursa de curent si coacem sandwich-urile pana cand se rumenesc bine si se coace si aluatul de pe margini.



Sunt asa de bune si calde si reci si simple si cu ketchup, vi le recomand cu toata increderea.



Sfat:

- Nu mai tinem cont de semnalele ledului verde, le tinem cat este necesara coacerea lor, cam 5-6 minute fiecare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich-uri din aluat, cu omleta si alte ingrediente" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sandviciuri
Toast la cuptor

Toast la cuptor

Taiem marginile de paine. Punem cascaval si salam, paine, cascaval si mortadellla, paine, cascaval

0 voturi    0 comentarii
30 min
Sandviciuri
Omleta de tofu cu ciuperci (reteta vegana)

Omleta de tofu cu ciuperci (reteta vegana)

Se toaca ceapa marunt si se caleste cu uleiul, jumatate de ceasca de apa si condimentele. Se adauga

1 vot    0 comentarii
10 min
Sandviciuri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 lingurita otet de mere
  • 500 g faina
  • Pentru 4 omlete:
  • 8 oua
  • 375 g ciuperci conservate
  • 200 g kaizer
  • sare dupa gust
  • In plus:
  • 200 gr cascaval
  • 8 felii de gogosar de la borcan

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    17 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Sandviciuri

Burger Burger

Se pune carnea intr-un bol si se amesteca cu sare, piper, putin cimbru, boia iute, 1 ou. Se lasa la frigider circa 30 minute. Intre

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Burrito Burrito

In primul rand, ne ocupam de piept; se dezoseaza, se feliaza, se condimenteaza cu plicul de condimente, se pune intr-un bol si se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive cu carne
toast