Sandwich-uri calde cu sunca si cascaval la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Sandwich-uri calde cu sunca si cascaval la cuptor

Ingrediente

  • 8 felii paine toast
  • 8 felii cascaval
  • 8 felii sunca afumata (pasare sau curcan)
  • 100g labneh(este o pasta de iaurt, care se poate inlocui cu o smantana mai groasa)
  • 30 g unt
  • 50 ml ulei masline
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g mozzarella
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 rosie mai mare
  • 1 ardei gras verde
  • 3 oua
  • 2-3 linguri masline negre taiate rondele
  • sare, piper, dupa gust

Mod de preparare

Mai intai pregatim vasul in care vom pune la cuptor sandwich-urile, pe care il tapetam cu hartie de copt si il ungem bine cu unt.Eu am folosit un vas yenna, l-am ales mai marisor ca sa incapa cele 8 felii de paine.

Feliile de paine le vom taia in doua jumatati si le vom unge pe fiecare, pe ambele parti cu ulei de masline apoi din ele luam opt jumatati le vom unge bine cu labneh si vom aseza cate o felie de sunca si una de cascaval, o feliuta de rosie, una de ardei apoi deasupra vom pune celelalte jumatati de felii de paine ramase, cele unse doar cu ulei. Astfel se pregatesc toate sandwich-urile. Eu am taiat painea de la inceput in doua pe diagonala, dar se poate taia si dupa ce ati facut sandwich-ul.

Asezam sandwich-urile in vasul yena, batem ouale cu putina sare si piper, dupa gust, apoi le turnam peste sandwich-uri, dupa care presaram 1/3 din cantitatea de cascaval si mozzarella iar deasupra le ornam cu cateva rondele de masline, feliute de rosii si ardei, taiate subtiri. Vasul il dam la cuptorul incins la 180-200 de grade C, pentru 15-20 minute, pana se topeste cascavalul si devine putin auriu. Inainte de a scoate vasul din cuptor cu cateva minute, vom presara restul de cascaval. Desigur se servesc calde, arata minunat de bine, si sunt si apetisante.

Eu am facut pentru 3 persoane, daca sunteti mai multi membrii ai familiei, dublati sau triplati cantitatile...!

Foarte gustos si usor de preparat, cu aceasta "specialitate" puteti incanta si surprinde familia sau musafirii!

Deci merita sa incercati...!

Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise