autor:

merisor

» » Sandviciuri

Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 septembrie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 500 gr faina, 25 gr drojdie, 250 ml lapte, 3 cartofi, 25 gr unt, 2 oua, 1 lingurita sare, 50 ml ulei, 1 lingurita zahar, apa pentru fiert cartofii, Pentru umplutura:, carne ramasa de la friptura: pulpe de pui, piept de pui, friptura de porc, 4 chiftelute, 2 buc snitele, 6 buc gogosari, 150 gr cascaval Delaco afumat, 2 linguri ketchup

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Trebuia sa fac putina curatenie in frigider sa scapam de tot ce nu s-a mancat zilele acestea, asa ca am incropit niste sandwich-uri la tigaie, tocmai bune de luat in pachetelul de scoala sau serviciu.
Preparam un aluat ca de paine cu cartofi.
Imi place acest aluat ca iese foarte pufos.
Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere cu putinasare.
Ii lasam pe foc pana cand incep sa se sfaram, cam 20-25 de minute, apoi scurgem apa si ii pasam impreuna cu untul si 5o ml lapte fierbinte.
Frecam drojdia impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam restul de lapte caldut si o mana de faina si lasam maiaua la crescut nu mai mult de 10 minute.
Amestecam maiaua cu piureul de cartofi caldut, adaugam douaoua, potrivim de sare, omogenizam si incepem sa incorporam faina.
Iese un aluat nu prea tare si putin lipicios, dar ne ajutam la finalul framantarii de putinuleica sa nu se mai lipeasca de maini, adica, ungem masa cu putin ulei, la fel si mainile.
Lasam aluatul la crescut 15 minute, timp in care pregatim umplutura.
Taiem carnea, chiftelutele si snitelele marunt, gogosarul il feliem, iar cascavalul il dam pe razatoare.
Impartim aluatul in doua parti si intindem pe rand cate o foaie din aluat pe masa unsa cu ulei, ungem foaia cu ketchup, asezam ingredientele pe jumatate din foaie, iar cealalta jumatate o pliem si lipim marginile.
Ungem tigaia cu putin ulei(eu am folosit-o pe cea pentru grill), o incindem pe foc timp de un minut, apoi asezam sandwich-ul in ea, il intepam cu o furculita si il acoperim cu un capac.
Prajim sandwich-ul cate 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumeneste frumos si se coace aluatul bine. Il mai intoarcem daca este cazul de cateva ori de pe o parte pe alta.
Procedam la fel si cu celalalt sandwich.
Servim aceste sandwich-uri la tigaie cu preparate din carnecalde alaturi derosiisau cu o cana de iaurt.
Eu mai folosesc la umplutura acestor sandwich-uri si omleta, uneori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich-uri la tigaie cu preparate din carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sandviciuri
Mini Sandvis

Mini Sandvis

Decupam feliile de miez in forma rotunda. Eu am folosit o cana. Puteti sa folositi si forme speciale

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sandviciuri
Rafaelo

Rafaelo

Radem cascavalul si il amestecam cu usturoi si maioneza . Formam mingi mici(punem in mijloc migdalele,

17 voturi    4 comentarii
30 min
Sandviciuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 250 ml lapte
  • 3 cartofi
  • 25 gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • apa pentru fiert cartofii
  • Pentru umplutura:
  • carne ramasa de la friptura: pulpe de pui
  • piept de pui
  • friptura de porc
  • 4 chiftelute
  • 2 buc snitele
  • 6 buc gogosari
  • 150 gr cascaval Delaco afumat
  • 2 linguri ketchup

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

36 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    18 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sandviciuri

Sandwich cu pastrama de vita Sandwich cu pastrama de vita

Carnea de piept de vita se taie felii subtiri ca o pastrama. Intr-o tigaie unduiesc o ceapa pana se prajeste auriu si se raceste. Pregatim

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Veggie Burgers Veggie Burgers

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Pizza sandwich