Gem de capsuni cu ghimbir

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem de capsuni cu ghimbir

Ingrediente

  • O nebunie, am nimerit niște capsuni parfumati...
  • 2 kg de capsuni coapte
  • 1 cescuta de zahar, 200 gr
  • Zeama de la o lamaie
  • 2-3 cm ghimbir proaspat

Mod de preparare

Capsunile se spala cu apa și zeama de lamaie ca sa-si pastreze culoarea apoi se amesteca impreuna cu zaharul si restul de jumatate din zeama de lamaie. Se lasa cel putin 3 ore dupa care o parte din capsuni se blenduiesc si se pun pe foc impreuna cu restul de capsuni si siropul lăsat. Indepartam spuma ori de cate ori se strange, lasam sa scadă și spre final cand este aproape gata adaugam și ghimbirul ras prin razatoarea fina astfel încât gemul va avea și un efect terapeutic. Eu am pus 1 lgt ghimbir dar nu prea s-a simtit, mai bine puneti cate putin si gustati pe parcurs ca este destul de puternic. Lasam sa fiarba vreo ora pana se leaga . Punem gemul în borcane încălzite și dam la cuptor sa prinda o pojghita deasupra. Capacim borcanele si le punem la cald pana a doua zi. Cantitatea de zahar este cu aproximatie, dacă aveți capsuni mai dulci reduceți cantitatea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu capsuni

Prajitura pufoasa cu capsuni

Reteta de prajitura pufoasa cu capsuni. Prajitura pufoasa cu capsuni reteta simpla. Retete de prajituri cu capsuni. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu capsuni
Cartofi boieresti

Cartofi boieresti

Cartofi boieresti
Tort cu iaurt si caise

Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim.

Tort cu iaurt si caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor