autor:

Victoria Gabriela

» » Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina

Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Victoria Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 noiembrie 2016

Ingrediente
(4 porții), -500 gr. carne de pui ( eu am folosit un piept mare de pui), -3 cepe mari, -3-4 ardei gras/capia roșu (eu am pus 1 ardei și restul am folosit ardei copt din congelator), -1 legătură pătrunjel verde, -200 ml smântână, -3 linguri ulei, -2 linguri făină, -3-4 grăunți de usturoi, -1 lingură cu vârf boia dulce de ardei, -2 foi de dafin, -½ linguriță cimbru uscat (sau opțional, după gust), -sare, piper măcinat (după gust), Pentru găluștele de făină, -2 ouă, -sare, -3-4 linguri făină

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

-Se curăță, se spală bine carnea (eu am dezosat pieptul și i-am înlăturat pielea), se taie în bucăți potrivit de mari, după preferință și se tamponează/sterge bine cu un șervet de hârtie pentru a se absorbi apa.

-Se curăță, se spală legumele, cepele se taie cuburi nu foarte mici, ardeiul gras se taie julien, se taie mărunt usturoiul și se toacă pătrunjelul.

-Se pune într-o tigaie uleiul la încins și aici se prăjesc ușor, pe ambele părți, bucățile de carne de pui.

-Când sunt puțin rumenite pe ambele părți, se scot bucățile de carne din tigaie, se pun în cratița unde vom prepara mâncarea și se lasă de o parte.

-În uleiul în care s-a prăjit carnea se adaugă ceapa tăiată, se amestecă și se lasă câteva minute să se soteze.

-Când ceapa devine sticloasă se adaugă ardeiul tăiat, se amestecă și se mai lasă 2-3 minute pe foc să se înmoaie și acesta.

-Se adaugă apoi boiaua, se amestecă repede și se lasă pe foc cca 1 minut (trebuie să aveți grijă deoarece boiaua caramelizează repede și trebuie să vă mișcați mai iute), după care se pune usturoiul tăiat se amestecă și se toarnă 1 pahar de apă fierbinte lăsându-se pe foc până când sosul începe să clocoteacă.

-În acest moment se răstoarnă sosul din tigaie în cratița de gătit peste carnea prăjită, se pun foile de dafin și restul condimentelor (sare, piper, cimbru), se toarnă apă caldă cât să acopere carnea, apoi se lasă să fiarbă acoperit (cu capac) cca. 25-30 minute (depinde de carnea folosită) sau mai bine zis, până când carnea este fiartă. Dacă este cazul se mai completează cu câte puțină apă fiartă.

-Între timp pregătim găluștile: cu ajutorul unui tel sau furculiță se bat ouăle bine cu un pic de sare, se adaugă făina și se amestecă bine, evitând formarea cocoloașelor. Aluatul rezultat trebuie să curgă, să fie mai subțire, așa ca o smântână groasă (sau puțin mai gros ca la aluatul de clătite).

-Când carnea este fiartă și în cratiță este suficient sos, se formează găluștile, punându-se cu ajutorul unei linguri înmuiate în sos câte puțin aluat în cratița cu mâncare, până când se termină tot aluatul. Găluștile se lasă să fiarbă încet 2-3 minute, sau până când se ridică la suprafață.

- Pentru a îngroșa puțin sosul, se amestecă smântâna cu 2 linguri de făină, se adaugă 2-3 linguri de sos, se omogenizează, se toarnă peste mâncare și se lasă să mai fiarbă câteva minute, să dea câteva clocote și papricașul să se îngroașe puțin.

-La sfârșit se potrivește de sare și piper, se amestecă, se oprește focul, se adaugă pătrunjelul tocat și se mai lasă acoperit cca 10 minute.

-Se servește după preferință. Noi l-am servit ca atare, cu ceapă verde și murături, voi să-l serviți doar cu plăcere și cum vă place...

Poftă bună!

Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste de faina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mix de legume cu piept de pui

Mix de legume cu piept de pui

Pieptul de pui se taie in cuburi, se asaza in tigaia incinsa cu ulei (eu folosesc dubletta),peste

6 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pilaf cu ciuperci si pui

Pilaf cu ciuperci si pui

Se portioneaza puiul ( alegem doar copanele si pieptul ), se spala bine si se pune la fiert, apoi

91 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • (4 porții)
  • -500 gr. carne de pui ( eu am folosit un piept mare de pui)
  • -3 cepe mari
  • -3-4 ardei gras/capia roșu (eu am pus 1 ardei și restul am folosit ardei copt din congelator)
  • -1 legătură pătrunjel verde
  • -200 ml smântână
  • -3 linguri ulei
  • -2 linguri făină
  • -3-4 grăunți de usturoi
  • -1 lingură cu vârf boia dulce de ardei
  • -2 foi de dafin
  • -½ linguriță cimbru uscat (sau opțional
  • după gust)
  • -sare
  • piper măcinat (după gust)
  • Pentru găluștele de făină
  • -2 ouă
  • -sare
  • -3-4 linguri făină

Raporteaza reteta

Retete
de Victoria Gabriela
Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Bulgur cu vinete si ardei (de post)

Se spală bulgurul și se pune într-un vas cu apă rece, ținându-se la înmuiat

18 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Salată de ciuperci și praz

Salată de ciuperci și praz

Se curăță, se spală ciupercile, se pun într-o cratiță cu apă rece și sare și se fierb

5 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci
Negresă de post

Negresă de post

Într-un vas de mixer/ robot se adaugă toate ingredientele, mai puțin făina (gem/dulceață,

14 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui marinat la cuptor Pui marinat la cuptor

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
spezzatino cu ciuperci