Castraveti bulgaresti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg castraveti
  • 1 kg zahar
  • 1 l otet din vin de 9 grade
  • boabe mustar
  • foi dafin
  • 3 capatani usturoi
  • miere de albine (optional in loc de zahar)
  • marar verde
  • piper negru boabe

Mod de preparare

Se spala castravetii si se lasa la scurs.

In borcane de 800 ml se pune otet de aprox. 2 degete, se adauga 2 linguri zahar sau miere de albine, boabe de mustar, un catel usturoi, boabe de piper negru, 1-2 foi dafin. Se adauga apa in completare. Se inchid borcanele cu capac (cu filet),se intorc cu gura in jos pentru a verifica daca nu curge apa si se baga in cuptor pe gratar cate borcane incap. Se lasa la foc potrivit cca. 40 min. In acest timp nu se deschide cuptorul deloc, abia dupa ce s-a racit se pot scoate borcanele. Ies exact ca in magazin, chiar mai buni si tin foarte mult timp

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise