autor:

Maria Namoloiu

» » Aluaturi si Foietaje

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 19 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 19 februarie 2006

Ingrediente
1 pachet foi de strudel preferabil rotunde (5 foi), 350-400g telemea de vaca, 750g iaurt, 3-4 oua, 1/2 pachet unt topit, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, sare, piper, unt sau margarina pentru tava

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

32 voturi

Mod de preparare

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea si piperul. O tava mare se unge cu unt sau margarina. Pe fiecare foaie de strudel se intind 1-2 polonice din compozitie, se ruleaza si se pune in tava (eventual indoind marginile). Dupa ce au fost puse toate ruladele in tava se acopera cu unt topit. Se incalzeste cuptorul la foc iute (200°C) si se coace aproximativ 25-30 de minute, pana cand prinde o culoare aurie. Se poate servi atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Painea de Casa a Bunicii

Painea de Casa a Bunicii

1. Daca drojdia este proaspata se dizolva intr-o cana cu apa calduta(nu fierbinte ca se opareste

0 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
PASCA CU BRANZA

PASCA CU BRANZA

Mod de preparare Aluatul Se dizolva drojdia cu lapte. Separat se bat albusurile spuma, se adauga

16 voturi    5 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luminicika Nimerenko , 07 septembrie 2013

    nemai pomenit de gustos.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2012

    Foarte buna reteta si eu fac la fel cu foi de strudel numai ca eu pun 3foi in tava pe care le ung cu putin unt dupa care pun umplutura si deasupra iarasi 3 foi pe care le ung cu putin unt deasemeni si le aranjez marginile ca tarta sa fie bine acoperita si presor deasupra putina branza galbena. este foarte buna si usoara.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      reteta este buna,dar foto sunt de la alta placinta,nu prea par strudele acol,ci o ditamai placinta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

32 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de strudel preferabil rotunde (5 foi)
  • 350-400g telemea de vaca
  • 750g iaurt
  • 3-4 oua
  • 1/2 pachet unt topit
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • piper
  • unt sau margarina pentru tava

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
DONAUWELLE - Valurile Dunarii

DONAUWELLE - Valurile Dunarii

Blatul: Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine

43 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta si eu fac la fel cu foi de strudel numai ca eu pun 3foi in tava pe care le ung cu putin unt dupa care pun umplutura si deasupra iarasi 3 foi pe care le ung cu putin unt deasemeni si le aranjez marginile ca tarta sa fie bine acoperita si presor deasupra putina branza galbena. este foarte buna si usoara.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu visine sau cirese