autor:

Maria Namoloiu

» » Aluaturi si Foietaje

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 19 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 19 februarie 2006

Ingrediente
1 pachet foi de strudel preferabil rotunde (5 foi), 350-400g telemea de vaca, 750g iaurt, 3-4 oua, 1/2 pachet unt topit, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, sare, piper, unt sau margarina pentru tava

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

34 voturi

Mod de preparare

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea si piperul. O tava mare se unge cu unt sau margarina. Pe fiecare foaie de strudel se intind 1-2 polonice din compozitie, se ruleaza si se pune in tava (eventual indoind marginile). Dupa ce au fost puse toate ruladele in tava se acopera cu unt topit. Se incalzeste cuptorul la foc iute (200°C) si se coace aproximativ 25-30 de minute, pana cand prinde o culoare aurie. Se poate servi atat calda cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu chimen

Saleuri cu chimen

Aluatul se desface pe masa de lucru, se taie cu rozeta la dimensiunile dorite (vezi poza), se bate

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Piine impletita

Piine impletita

Se face o \"maia\" dintoata drojdia,1,5 lingurita zahar(din cele 5),100 g faina si cam 150-200 ml

10 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Luminicika Nimerenko , 07 septembrie 2013

    nemai pomenit de gustos.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2012

    Foarte buna reteta si eu fac la fel cu foi de strudel numai ca eu pun 3foi in tava pe care le ung cu putin unt dupa care pun umplutura si deasupra iarasi 3 foi pe care le ung cu putin unt deasemeni si le aranjez marginile ca tarta sa fie bine acoperita si presor deasupra putina branza galbena. este foarte buna si usoara.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

      reteta este buna,dar foto sunt de la alta placinta,nu prea par strudele acol,ci o ditamai placinta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

34 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de strudel preferabil rotunde (5 foi)
  • 350-400g telemea de vaca
  • 750g iaurt
  • 3-4 oua
  • 1/2 pachet unt topit
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • piper
  • unt sau margarina pentru tava

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
DONAUWELLE - Valurile Dunarii

DONAUWELLE - Valurile Dunarii

Blatul: Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine

44 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta si eu fac la fel cu foi de strudel numai ca eu pun 3foi in tava pe care le ung cu putin unt dupa care pun umplutura si deasupra iarasi 3 foi pe care le ung cu putin unt deasemeni si le aranjez marginile ca tarta sa fie bine acoperita si presor deasupra putina branza galbena. este foarte buna si usoara.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Mere in halat