autor:

Cristina Oprica

» » Prajituri

Placinta cu branza

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
Foi de placinta (1 pachet), Branza telemea - 300g, Branza dulce de vaci - 300g, Zahar dupa gust, Lapte - 500ml, 4 oua, O cescuta cu meiz de nuca tocat (si eventual copt putin), o cescuta stafide, arome dupa preferinta., Ulei - 1 ceasca

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga telemeaua rasa, branza dulce sfaramata, nucile, stafidele si aromele. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena.
In tava unsa cu ulei se aseaza cateva foi de placinta stropind intre ele cu putin ulei. Se toarna jumatate din umplutura apoi se mai intind doua - trei foi de placinta unse si acestea cu ulei si intepate cu furculita din loc in loc. Se aseaza si restul compozitiei, se intind ultimele foi (de asemenea unse cu ulei si intepate) si se taie surplusul de foaie care iese in afara tavii.
Se pune tava in cuptorul care a fost incins dinainte si se lasa la foc potrivit circa 15-20 de minute. Intre timp, laptele se da in clocot. Se scoate tava, se inteapa placinta pe toata suprafata si se toarna laptele fierbinte avand grija sa se repartizeze cat mai uniform.
Se mai lasa la cuptor inca aproximativ 10 minute.
Se serveste rece sau calda.
Ca varianta aperitiva, se poate prepara fara zahar, inlocuind nucile si stafidele cu verdeata si ceapa verde. In acest caz se serveste rece fiind potrivita atat ca aperitiv cat si ca mic dejun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi se pune o lingurita de faina peste drojdie,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Placinta cu leurda si branza

Placinta cu leurda si branza

Zielele trecute, cucerita fiind de reteta gasita, am pornit cu toata nadejdea sa cumpar leurda. Daca

9 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Foi de placinta (1 pachet)
  • Branza telemea - 300g
  • Branza dulce de vaci - 300g
  • Zahar dupa gust
  • Lapte - 500ml
  • 4 oua
  • O cescuta cu meiz de nuca tocat (si eventual copt putin)
  • o cescuta stafide
  • arome dupa preferinta.
  • Ulei - 1 ceasca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Vieneza 2