autor:

Cristina Oprica

» » Prajituri

Placinta cu branza

Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Oprica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
Foi de placinta (1 pachet), Branza telemea - 300g, Branza dulce de vaci - 300g, Zahar dupa gust, Lapte - 500ml, 4 oua, O cescuta cu meiz de nuca tocat (si eventual copt putin), o cescuta stafide, arome dupa preferinta., Ulei - 1 ceasca

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga telemeaua rasa, branza dulce sfaramata, nucile, stafidele si aromele. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena.
In tava unsa cu ulei se aseaza cateva foi de placinta stropind intre ele cu putin ulei. Se toarna jumatate din umplutura apoi se mai intind doua - trei foi de placinta unse si acestea cu ulei si intepate cu furculita din loc in loc. Se aseaza si restul compozitiei, se intind ultimele foi (de asemenea unse cu ulei si intepate) si se taie surplusul de foaie care iese in afara tavii.
Se pune tava in cuptorul care a fost incins dinainte si se lasa la foc potrivit circa 15-20 de minute. Intre timp, laptele se da in clocot. Se scoate tava, se inteapa placinta pe toata suprafata si se toarna laptele fierbinte avand grija sa se repartizeze cat mai uniform.
Se mai lasa la cuptor inca aproximativ 10 minute.
Se serveste rece sau calda.
Ca varianta aperitiva, se poate prepara fara zahar, inlocuind nucile si stafidele cu verdeata si ceapa verde. In acest caz se serveste rece fiind potrivita atat ca aperitiv cat si ca mic dejun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu branza feta

Placinta cu branza feta

Amestecati intr-un castron branza zdrobita cu furculita, ouale, zaharul, zaharul vanilat, 1-2 linguri

14 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

13 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Foi de placinta (1 pachet)
  • Branza telemea - 300g
  • Branza dulce de vaci - 300g
  • Zahar dupa gust
  • Lapte - 500ml
  • 4 oua
  • O cescuta cu meiz de nuca tocat (si eventual copt putin)
  • o cescuta stafide
  • arome dupa preferinta.
  • Ulei - 1 ceasca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Punch