Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga telemeaua rasa, branza dulce sfaramata, nucile, stafidele si aromele. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena.
In tava unsa cu ulei se aseaza cateva foi de placinta stropind intre ele cu putin ulei. Se toarna jumatate din umplutura apoi se mai intind doua - trei foi de placinta unse si acestea cu ulei si intepate cu furculita din loc in loc. Se aseaza si restul compozitiei, se intind ultimele foi (de asemenea unse cu ulei si intepate) si se taie surplusul de foaie care iese in afara tavii.
Se pune tava in cuptorul care a fost incins dinainte si se lasa la foc potrivit circa 15-20 de minute. Intre timp, laptele se da in clocot. Se scoate tava, se inteapa placinta pe toata suprafata si se toarna laptele fierbinte avand grija sa se repartizeze cat mai uniform.
Se mai lasa la cuptor inca aproximativ 10 minute.
Se serveste rece sau calda.
Ca varianta aperitiva, se poate prepara fara zahar, inlocuind nucile si stafidele cu verdeata si ceapa verde. In acest caz se serveste rece fiind potrivita atat ca aperitiv cat si ca mic dejun.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii