Chiftelute din praz si piept de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute din praz si piept de pui

Ingrediente

  • 2-3 fire de praz taiat rondele si fiert in apa cu sare citeva minute.
  • 1piept de pui taiat bucatele
  • 1ceapa mare taiata cuburi
  • 2-3catei de usturoi
  • 2-3linguri de pesmet
  • sare,piper-1ou
  • Pentru sos de rosii
  • 1pahar suc de rosii
  • 2-3linguri de bulion
  • 2-3catei de usturoi
  • 1foaie de dafin -enibahar
  • ptr sos de tahini
  • 1-2linguri de tahini facut dupa indicatii
  • putina sare,putin suc de lamaie
  • putin patrunjel tocat marunt

Mod de preparare

Intr-o tigaie se inabusa ceapa pina devine sticloasa,se amesteca cu prazul fiert si scurs de apa si cu pieptul de pui macinat se amesteca bine se adauga oul,pesmetul,sare,si piper la gust.

Se incalzeste o tigaie si se adauga ulei sa acopere tot fundul, se fac chiftelute potrivite si se prajesc pe ambele parti.

Cit chiftelutele se prajesc pregatim sosul-Intr-o cratita se prajeste putin usturoiul se toarna sucul de rosii si bulionul si 1-2 pahare de apa,se adauga enibaharul si foaia de dafin si se lasa sa fiarba citeva minute pina se concetreaza putin, se adauga chiftelutele si se fierb cam 10 minute pe foc mic dupa care se pot servi cu piine proaspata.

Daca serviti chiftelutele cu sos de tahini cit chiftelutele se prajesc se pregateste sosul si se serveste alaturi de chiftelute.

Chiftelute din praz sint foarte gustoase si sanatoase merg si ca un aperitiv la festivitati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise