autor:

ioana zetes

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

piure de cartofi

Autor: ioana zetes (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana zetes (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
6-8 cartofii medii,, o ceasca de lapte fierbinte, 50 de grame de unt, sare, praf de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii, curatati de coaja si taiati cubulete, adaugand la fiert si putina sare.
Cand sunt gata fierti, se rastoarna intr-un castron in care putem folosi mixerul, dupa ce au fost scursi bine de apa!
Deasupra punem repede, cat sunt fierbinti, untul, praful de usturoi si inca putina sare, daca este nevoie.
Incepem sa mixam.
Cand s-au omogenizat, incepem sa turnam in \'portii\" mici, laptele fierbinte.
Gata!!!
E delicios, aroma de usturoi il face unic!
Daca ti-a placut reteta noastra "piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui cu ghimbir si piure de cartofi dulci

Pui cu ghimbir si piure de cartofi dulci

Amesteca coaja rasa de la 1 lamaie verde si zeama de la 2 lamai verzi cu mierea, ghimbirul macinat,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Sosuri
Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Friptura de vitel cu piure de cartofi si salata de varza

Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine

0 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Cu putin usturoi il prepar doar in cazuri aparte,depinde la ce-l servesc.In rest prepar piureul cu lapte,unt,dar uneori in loc de lapte adaug si putin iaurt.Ii da un gust si o consistenta aparte.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Eu pun la fiert doi-trei catei de usturoi, pentru aroma; voi incerca si cu praf de usturoi.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Ioana bravo !!! Fac si eu destul de des pireul asta si ne place tare mult !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Niciodata nu am facut pireul asa, dar trebuie sa fie bun pt ca noi consumam mujdei langa pireu si ne place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ioana zetes
ficatei de pui super fragezi

ficatei de pui super fragezi

Se spala bine ficateii si se zvanta. Se pun intr-o tigaie cu capac si se toarna peste ei ulei de

9 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Vinete umplute cu dovlecel si ciuperci