autor:

ioana zetes

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

piure de cartofi

Autor: ioana zetes (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 10 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioana zetes (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 10 martie 2009

Ingrediente
6-8 cartofii medii,, o ceasca de lapte fierbinte, 50 de grame de unt, sare, praf de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii, curatati de coaja si taiati cubulete, adaugand la fiert si putina sare.
Cand sunt gata fierti, se rastoarna intr-un castron in care putem folosi mixerul, dupa ce au fost scursi bine de apa!
Deasupra punem repede, cat sunt fierbinti, untul, praful de usturoi si inca putina sare, daca este nevoie.
Incepem sa mixam.
Cand s-au omogenizat, incepem sa turnam in \'portii\" mici, laptele fierbinte.
Gata!!!
E delicios, aroma de usturoi il face unic!
Daca ti-a placut reteta noastra "piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Friptura picanta din piept de porc cu cartofi piure

Friptura picanta din piept de porc cu cartofi piure

Condimentati feliile de carne cu cimbru, piper si concentrat de ciuperci. Intr-o tigaie antiaderenta

20 voturi    11 comentarii
50 min
Fripturi
Ciuperci prajite si piure de cartofi

Ciuperci prajite si piure de cartofi

Cartofii ii faci piure. Ciupercile le prajesti in ulei incins. Servesti impreuna cu sos de usturoi.

1 vot    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

    Cu putin usturoi il prepar doar in cazuri aparte,depinde la ce-l servesc.In rest prepar piureul cu lapte,unt,dar uneori in loc de lapte adaug si putin iaurt.Ii da un gust si o consistenta aparte.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Eu pun la fiert doi-trei catei de usturoi, pentru aroma; voi incerca si cu praf de usturoi.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Ioana bravo !!! Fac si eu destul de des pireul asta si ne place tare mult !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Niciodata nu am facut pireul asa, dar trebuie sa fie bun pt ca noi consumam mujdei langa pireu si ne place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ioana zetes
ficatei de pui super fragezi

ficatei de pui super fragezi

Se spala bine ficateii si se zvanta. Se pun intr-o tigaie cu capac si se toarna peste ei ulei de

10 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Fasole facaluita cu carnati