Zarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoarele. Pestele,fara oase prea multe, se cutata de solzi si de piele si apoi se scoate carnea, trecind cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte si de alta a acesteia. Carnea cca 250 g care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata si bine stoarsa. La tocatura se adauga o lingurita cu virf de ceapa rasa fin sau taiata marunt, un ou intreg, faina un firf de cutit de piper, patrunjelul si sarea si se amesteca bine. Oasele de peste,capul si pielea se fierb, inainte cu apa care stinge zarzavatul. Cind zarzavatul este bine fiert, se acreste ciorba dupa gust sau cu ce exista la indemina, potrivindu-se gustul cu sare. Din compozitia de perisoare, se ia cu lingurita uda in ciorba o cantitate aproximativ cit o maslina i se da o forma rotunda in lingurita si se da drumul in ciorba care clocoteste. Cind toate perisoarele sint gata se fierb la los mic cca 15 min. Ciorba nu se drege. Pentru aroma se pune leustean.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii