autor:

Ramona

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci bulgaresc

Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ramona (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
o vinata, un dovlecel, un ardei rosu, un ardei alb, 2 cepe, 4 rosii, 2 catei de usturoi, o cana de orez, o legatura de patrunjel, cibru uscat, sare, boia, piper, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Se taie vinata bucatele si se prajeste in putin ulei.
Separat se prajesc ardeii taiati cubulete, apoi se adauga ceapa, si apoi usturoiul. Peste acestea se pune dovlecelul taiat cubulete, se adauga una-doua linguri de apa, si se lasa la prajit. Apoi se pune vinata deja prajita, si rosiile taiate cubulete(care au fost in prealabil oparite si s-a luat coaja jos).
Se mai lasa 2 3 min la prajit, apoi se adauga o cana de orez, si o cana de apa. Se condimenteaza cu boia, piper, cimbru si sare.
La sfirsit se pune o legatura de patrunjel tocata marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci bulgaresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mâncare de fasole verde și praz

Mâncare de fasole verde și praz

Atunci când nu aveți timp suficient pentru a pregăti masa de prânz sau cina, câteva

3 voturi    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci cu sos de smântână

Ciuperci cu sos de smântână

Toci ceapa mărunt și o pui la călit cu puțin ulei, tai ciupercuțele cubulețe, nici prea mari,

7 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • o vinata
  • un dovlecel
  • un ardei rosu
  • un ardei alb
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • cibru uscat
  • sare
  • boia
  • piper
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Ramona
Piept de pui la gratar

Piept de pui la gratar

Pentru gratar, se foloseste un gratar cumparat din comert, cu un orificiu in mijloc, ce se pune direct

5 voturi    9 comentarii
10 min
Fripturi
Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Cartofi cu oua, cascaval si smintina la cuptor

Se curata cartofii, se pun la fiert cu putina sare si patrunjel intreg (pentru un gust mai bun).

9 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu gem

Rulada cu gem

Se separa albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua. Se bat albusurile spuma cu un praf se sare,

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mâncare de mazăre verde