Ardeii spalati si stersi bine de apa se prajesc intregi intr-o cratita cu ulei (se pot coace si pe tabla, dar prajiti in ulei sunt mai gustosi). Se coc cu capacul pus pa cratita pentru ca de la zeama lasata in timpul prajirii va puteti arde. Se scot pe o farfurie si cand sau racit se pot curata usor de pielita, dupa care se pun intr-un castron si se dau cu un praf de sare. Intr-o alta cratita se pun 2 linguri de ulei si cand s-au infierbantat putin se pun rosiile spalate curatate de coaja si taiate cat mai marunt. Cand incepe sa fiarba sosul lasat de ele, se adauga un pahar de apa, 1 lingurita de zahar, daca vi se pare sosul acrisor, si putina sare. Se lasa sa fiarba pana cand se ridica uleiul deasupra (este o pelicula subtire, pentru ca nu ati pus ulei f. mult). Se trage cratita de pe foc, se lasa sa se raceasca bine si apoi se adauga usturoiul curatat si zdrobit. Acest sos se toarna peste ardeii copti si se da la rece. Se servesc la salata de vinete, friptura, cartofi prajiti etc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii