autor:

Ana Gheorghiu

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Legume inabusite in stil bulgaresc

Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru 2 portii:, - 10 ciuperci champignon, - un ardei gras rosu, - o ceapa rosie mare, - 10 masline, - 4 rosii mici sau 2 rosii mari, - un dovlecel, - un morcov, - ulei de masline, - cascaval (optional), - vin alb (optional), - unt, - sare, piper, busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Reteta se prepara la tigaie cu capac sau wok. Ardeiul se taie felii subtiri, pe lungime; ceapa se taie rondele, care nu trebuie desfacute; morcovul trebuie taiat felii sau fasii subtiri, iar dovleacul feliute. Se poate adauga si vanata, taiata tot felii, dar aceasta se face mai greu si ar fi recomandat sa fie fiarta inainte. Ciupercile nu se taie. Rosiile mici se pun intregi, fara a fi crestate sau decojite. Daca folositi rosii mari, taiati-le in felii groase (cca 2 cm).
Toate legumele se pun in tigaia incinsa si unsa cu ulei de masline. Se adauga jumatate de pahar mic de vin alb (cam 4-5 linguri), sarea, piperul si busuiocul. Ciupercile se pun fara codite, cu palaria in jos, astfel incat sa puteti pune un varf de cutit de unt in fiecare gaura (de dimensiunea unei unghii). Se va acumula un sos delicios care nu trebuie varsat.
Restul legumelor trebuie intoarse in momentul in care s-au prajit pe o parte.
Cand sunt aproape gata, se adauga un pumn de cascaval ras si se mai lasa capacul un minut.
Se serveste cald.

Pofta buna! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume inabusite in stil bulgaresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Batoane cu ciocolata si portocala

Batoane cu ciocolata si portocala

Sanatoase, delicioase si usor de facut! Punem curmale in bol. Stoarcem portocale si adaugam suc

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene
Cupola de orez cu legume

Cupola de orez cu legume

Pentru pilaf, se toaca ceapa marunt si se inabusa in putina apa clocotita. Cand a devenit transparenta,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Foarte bun.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Bun,bun

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Ana Gheorghiu
Paine de casa - la aparat de facut paine

Paine de casa - la aparat de facut paine

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare: - apa (laptele) si ouale - untul - faina - sarea -

5 voturi    6 comentarii
3h 25 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci in unt

Ciuperci in unt

Folositi o cratita sau (daca este posibil) o tigaie adanca. Se topeste tot untul, apoi se adauga

5 voturi    6 comentarii
40 min
Salate reci
Paste la tigaie

Paste la tigaie

O reteta absolut grozava, din toate punctele de vedere. Folositi o tigaie mare, ceva mai adanca.

24 voturi    10 comentarii
30 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Paste cu branza cheddar