autor:

Ana Gheorghiu

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Legume inabusite in stil bulgaresc

Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru 2 portii:, - 10 ciuperci champignon, - un ardei gras rosu, - o ceapa rosie mare, - 10 masline, - 4 rosii mici sau 2 rosii mari, - un dovlecel, - un morcov, - ulei de masline, - cascaval (optional), - vin alb (optional), - unt, - sare, piper, busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Reteta se prepara la tigaie cu capac sau wok. Ardeiul se taie felii subtiri, pe lungime; ceapa se taie rondele, care nu trebuie desfacute; morcovul trebuie taiat felii sau fasii subtiri, iar dovleacul feliute. Se poate adauga si vanata, taiata tot felii, dar aceasta se face mai greu si ar fi recomandat sa fie fiarta inainte. Ciupercile nu se taie. Rosiile mici se pun intregi, fara a fi crestate sau decojite. Daca folositi rosii mari, taiati-le in felii groase (cca 2 cm).
Toate legumele se pun in tigaia incinsa si unsa cu ulei de masline. Se adauga jumatate de pahar mic de vin alb (cam 4-5 linguri), sarea, piperul si busuiocul. Ciupercile se pun fara codite, cu palaria in jos, astfel incat sa puteti pune un varf de cutit de unt in fiecare gaura (de dimensiunea unei unghii). Se va acumula un sos delicios care nu trebuie varsat.
Restul legumelor trebuie intoarse in momentul in care s-au prajit pe o parte.
Cand sunt aproape gata, se adauga un pumn de cascaval ras si se mai lasa capacul un minut.
Se serveste cald.

Pofta buna! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume inabusite in stil bulgaresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Rulouri de vinete cu spanac si ricotta

Rulouri de vinete cu spanac si ricotta

Se incinge cuptorul la 220 de grade.Se ung cu ulei ambele parti ale feliilor de vinete si se asaza

6 voturi    4 comentarii
1h
Retete vegetariene
Ciuperci Ornamentale

Ciuperci Ornamentale

1.Se iau ciupercile si le curatam de pielita. 2.Se spala si se prajesc in tigaie si se presara sare

2 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Foarte bun.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Bun,bun

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Ana Gheorghiu
Paine de casa - la aparat de facut paine

Paine de casa - la aparat de facut paine

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare: - apa (laptele) si ouale - untul - faina - sarea -

5 voturi    6 comentarii
3h 25 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci in unt

Ciuperci in unt

Folositi o cratita sau (daca este posibil) o tigaie adanca. Se topeste tot untul, apoi se adauga

5 voturi    6 comentarii
40 min
Salate reci
Paste la tigaie

Paste la tigaie

O reteta absolut grozava, din toate punctele de vedere. Folositi o tigaie mare, ceva mai adanca.

29 voturi    10 comentarii
30 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Sos de smantana cu marar (raw vegan)