autor:

Ana Gheorghiu

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Legume inabusite in stil bulgaresc

Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana Gheorghiu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru 2 portii:, - 10 ciuperci champignon, - un ardei gras rosu, - o ceapa rosie mare, - 10 masline, - 4 rosii mici sau 2 rosii mari, - un dovlecel, - un morcov, - ulei de masline, - cascaval (optional), - vin alb (optional), - unt, - sare, piper, busuioc

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Reteta se prepara la tigaie cu capac sau wok. Ardeiul se taie felii subtiri, pe lungime; ceapa se taie rondele, care nu trebuie desfacute; morcovul trebuie taiat felii sau fasii subtiri, iar dovleacul feliute. Se poate adauga si vanata, taiata tot felii, dar aceasta se face mai greu si ar fi recomandat sa fie fiarta inainte. Ciupercile nu se taie. Rosiile mici se pun intregi, fara a fi crestate sau decojite. Daca folositi rosii mari, taiati-le in felii groase (cca 2 cm).
Toate legumele se pun in tigaia incinsa si unsa cu ulei de masline. Se adauga jumatate de pahar mic de vin alb (cam 4-5 linguri), sarea, piperul si busuiocul. Ciupercile se pun fara codite, cu palaria in jos, astfel incat sa puteti pune un varf de cutit de unt in fiecare gaura (de dimensiunea unei unghii). Se va acumula un sos delicios care nu trebuie varsat.
Restul legumelor trebuie intoarse in momentul in care s-au prajit pe o parte.
Cand sunt aproape gata, se adauga un pumn de cascaval ras si se mai lasa capacul un minut.
Se serveste cald.

Pofta buna! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume inabusite in stil bulgaresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

81 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Bruschete romanesti

Bruschete romanesti

Se lasa aluatul la dezghetat si intre timp taiem rosiile si mozzarella in cubulete mici.Tocam verdeata

5 voturi    5 comentarii
25 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    Foarte bun.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Bun,bun

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Ana Gheorghiu
Paine de casa - la aparat de facut paine

Paine de casa - la aparat de facut paine

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare: - apa (laptele) si ouale - untul - faina - sarea -

5 voturi    6 comentarii
3h 25 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci in unt

Ciuperci in unt

Folositi o cratita sau (daca este posibil) o tigaie adanca. Se topeste tot untul, apoi se adauga

5 voturi    6 comentarii
40 min
Salate reci
Paste la tigaie

Paste la tigaie

O reteta absolut grozava, din toate punctele de vedere. Folositi o tigaie mare, ceva mai adanca.

25 voturi    10 comentarii
30 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Varza calita