Tarator

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarator

Ingrediente

  • O supa rece, nascuta la sud de Dunare, dar preparata si in satele din sudul Dobrogei.
  • Se aseamana cu tzatzichi, din multe puncte de vedere, dar totusi este deosebita.
  • - 1 kg castraveti;
  • - 1 l iaurt gras;
  • - 1 capatana de usturoi;
  • - 250 ml apa;
  • - 50 ml ulei de masline;
  • - Zeama de la o lamaie;
  • - Sare;
  • - Piper;
  • - Marar;
  • - Menta
  • - Miez de nuca.

Mod de preparare

1. Se rade castravetele pe razatoarea mare.

2. Se pune intr-un vas iaurtul, apa si se amesteca bine.

3. Se amesteca iaurtul cu castravetele, usturoiul tocat, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare, piper, marar tocat, menta si miezul de nuca.

4. Se da la rece pentru 2 ore, dupa care se serveste.

Eu am servit cu chiftelute de dovlecei si branza, dar merge si simpla in zilele foarte calduroase.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor