autor:

ALINA BANICA

» » Borsuri si Ciorbe

Tarator

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 19 iulie 2010

Ingrediente
O supa rece, nascuta la sud de Dunare, dar preparata si in satele din sudul Dobrogei., Se aseamana cu tzatzichi, din multe puncte de vedere, dar totusi este deosebita., -1 kg castraveti, -1 l iaurt gras, -1 capatana de usturoi, -250 ml apa, -50 ml ulei de masline, -Zeama de la o lamaie, -Sare, -Piper, -Marar, -Menta, -Miez de nuca.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

28 voturi

Mod de preparare

1. Se rade castravetele pe razatoarea mare.
2. Se pune intr-un vas iaurtul, apa si se amesteca bine.
3. Se amesteca iaurtul cu castravetele, usturoiul tocat, zeama de lamaie, uleiul de masline, sare, piper, marar tocat, menta si miezul de nuca.
4. Se da la rece pentru 2 ore, dupa care se serveste.


Eu am servit cu chiftelute de dovlecei si branza, dar merge si simpla in zilele foarte calduroase.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarator" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa bulgareasca de vara (Tarator)

Supa bulgareasca de vara (Tarator)

Taiem castravetii marunt sau ii dam pe razatoarea mare, acoperim cu sare si ii lasam la rece pentru

6 voturi    11 comentarii
40 min
Supe de legume
ciorba  de miel (reteta traditionala)

ciorba de miel (reteta traditionala)

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda.

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Marin , 11 iunie 2015

    Excelenta reteta. Prima oara am mancat tarator in Bulgaria la Veliko Trnovo si mi-a placut f. mult.Am ajuns acasa si am descoperit retete pe net le-am probat, dar de departe cea mai buna este aceasta a Alinei Banica.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Foarte interesanta supa. Cred ca este foarte racoroasa.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

    Imi place;si aici,se face ceva f.asemanator.Se foloseste ca salata;castravetele nu se rade,necuratat,se taie in cubulete f mici.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      Ft interesanta reteta cu siguranta voi incerca!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 21 iulie 2010

      O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Va multumesc! Sper sa o mancati cu placere, eu am incercat-o pentru prima oara in Bulgaria acum mai multi ani. Apoi am aflat ca se face si in Dobrogea, dar a trebuit sa gasesc reteta.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Foarte interesanta supa. De sezon. Am salvat0o si o voi incerca. Felicitari.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Unele persoane folosesc miez de nuca, altele folosesc miez de migdale.

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Si eu fac deseori aceasta supa,sotzul meu este bulgar (Sofia) si adora supa asta.Niciodata nu i-am pus nuca....voi incerca

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Delicioasaaaaa!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Cred ca nuca ii da un gust deosebit.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Foarte interesanta reteta....! Nu am gustat inca niciodata asa ceva....dar pe caldurile astea....

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Delicioasã!!! avem nevoie de multe salate pe cãldurile astea, a ta aratã tare bine!Felicitãri*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      Foarte aromata si apetisanta!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

28 voturi

Ingrediente

  • O supa rece
  • nascuta la sud de Dunare
  • dar preparata si in satele din sudul Dobrogei.
  • Se aseamana cu tzatzichi
  • din multe puncte de vedere
  • dar totusi este deosebita.
  • -1 kg castraveti
  • -1 l iaurt gras
  • -1 capatana de usturoi
  • -250 ml apa
  • -50 ml ulei de masline
  • -Zeama de la o lamaie
  • -Sare
  • -Piper
  • -Marar
  • -Menta
  • -Miez de nuca.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Foarte interesanta supa. Cred ca este foarte racoroasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare din carne de manzat