CASTRONASE BULGARESTI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua;
  • 4 ardei grasi(capia);
  • 4 felii de branza telemea de oaie;
  • 4 rosii mari;
  • 500 grame sunca Praga;
  • 100 grame unt;
  • 1 ardei iute(Optional);
  • sare,piper,dupa gust
  • 4 castronase termorezistente cu capac.

Mod de preparare

Ardeii se spala,se pun la copt pe o tabla,pe aragaz,se curata de coaja si se taie bacati mai mari,pe latime;

Rosiile se spala,se oparesc cateva minute in apa clocotita,se curata de pielite si se taie rondele;

Sunca de praga se taie in cubulete mici;

In fiecare castron termorezistent se pune in mod egal,cubulete de sunca(100 grame),un ardei copt si taiat,peste ardei cate o rosie taiata rondele,urmeaza o felie de telemea,iar in functie de preferinte cateva rondele de ardei iute;

In fiecare castron se pune cate un cub de unt(25-30 grame),se pun castronasele la cuptor,la foc potrivit,pentru cca 30 minute;

Se scot din cuptor dupa acest timp,iar in fiecare castron se sparge cate un ou,se baga iarasi la cuptor pentru cca 10 minute;

Preparatul se serveste in castronasele in care a fost facut,fierbinte,cu paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc