Ingrediente
4 oua, 4 ardei grasi(capia), 4 felii de branza telemea de oaie, 4 rosii mari, 500 grame sunca Praga, 100 grame unt, 1 ardei iute(Optional), sare,piper,dupa gust, 4 castronase termorezistente cu capac.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
3 voturi
Mod de preparare
Rosiile se spala,se oparesc cateva minute in apa clocotita,se curata de pielite si se taie rondele;
Sunca de praga se taie in cubulete mici;
In fiecare castron termorezistent se pune in mod egal,cubulete de sunca(100 grame),un ardei copt si taiat,peste ardei cate o rosie taiata rondele,urmeaza o felie de telemea,iar in functie de preferinte cateva rondele de ardei iute;
In fiecare castron se pune cate un cub de unt(25-30 grame),se pun castronasele la cuptor,la foc potrivit,pentru cca 30 minute;
Se scot din cuptor dupa acest timp,iar in fiecare castron se sparge cate un ou,se baga iarasi la cuptor pentru cca 10 minute;
Preparatul se serveste in castronasele in care a fost facut,fierbinte,cu paine prajita.
nils holgersson (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011
Am mancat acest fel in Arbanasi, o statiune montana situata la cativa kilometri de Veliko Tarnovo. Un deliciu! Merge cu vin alb.