autor:

costy1969

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

CASTRONASE BULGARESTI

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 16 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 16 august 2009

Ingrediente
4 oua, 4 ardei grasi(capia), 4 felii de branza telemea de oaie, 4 rosii mari, 500 grame sunca Praga, 100 grame unt, 1 ardei iute(Optional), sare, gust, 4 castronase termorezistente cu capac.

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Ardeii se spala,se pun la copt pe o tabla,pe aragaz,se curata de coaja si se taie bacati mai mari,pe latime;

Rosiile se spala,se oparesc cateva minute in apa clocotita,se curata de pielite si se taie rondele;

Sunca de praga se taie in cubulete mici;

In fiecare castron termorezistent se pune in mod egal,cubulete de sunca(100 grame),un ardei copt si taiat,peste ardei cate o rosie taiata rondele,urmeaza o felie de telemea,iar in functie de preferinte cateva rondele de ardei iute;

In fiecare castron se pune cate un cub de unt(25-30 grame),se pun castronasele la cuptor,la foc potrivit,pentru cca 30 minute;

Se scot din cuptor dupa acest timp,iar in fiecare castron se sparge cate un ou,se baga iarasi la cuptor pentru cca 10 minute;

Preparatul se serveste in castronasele in care a fost facut,fierbinte,cu paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "CASTRONASE BULGARESTI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Taietei de orez cu piept de pui si legume(reteta filipineza)

Taietei de orez cu piept de pui si legume(reteta filipineza)

Se fierb taieteii in apa cu sare 3 minute,se scurg,se lasa la racit. Pieptul de pui il prajim putin

1 vot    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei in crusta crocanta

Dovlecei in crusta crocanta

Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul

2 voturi    0 comentarii
59h 59 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • nils holgersson

    nils holgersson (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2011

    Am mancat acest fel in Arbanasi, o statiune montana situata la cativa kilometri de Veliko Tarnovo. Un deliciu! Merge cu vin alb.

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 ardei grasi(capia)
  • 4 felii de branza telemea de oaie
  • 4 rosii mari
  • 500 grame sunca Praga
  • 100 grame unt
  • 1 ardei iute(Optional)
  • sare, gust
  • 4 castronase termorezistente cu capac.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
nils holgersson

nils holgersson (Chef de cuisine)

Am mancat acest fel in Arbanasi, o statiune montana situata la cativa kilometri de Veliko Tarnovo. Un deliciu! Merge cu vin alb.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
rosii umplute cu vinete